Red Bull-teambaas: "We hebben een fatsoenlijke racesnelheid"

Christian Horner kan opgelucht ademhalen, want de problemen met de mechanische set-up zijn opgelost. Dat was na de in-season test in Bahrein al gebleken, maar vandaag was daar de bevestiging.

Red Bull-teambaas: "We hebben een fatsoenlijke racesnelheid"
©Red Bull

Ondanks dat het probleem met de set-up was opgelost, was het natuurlijk de vraag waar Red Bull zou staan. "Dat is natuurlijk altijd een vraagteken", laat Christian Horner optekenen. "We hebben vandaag laten zien dat we - na het oplossen van het probleem - in staat zijn om er zeer goed bij te staan."

Even leek er een probleem te zijn met de versnellingsbak van Max Verstappen, maar al snel kon Horner bevestigen dat het slechts om de versnellingsbak voor de vrijdag ging. "Tijdens de kwalificatie en de race gebruiken we een andere versnellingsbak. Ik denk overigens niet dat het om een groot probleem gaat", aldus Horner.

Max Verstappen staat er met zijn derde tijd erg goed bij, maar volgens de Britse teambaas had het gat met Bottas en Vettel nog kleiner kunnen zijn, ware het niet dat Verstappen in de laatste bocht een klein foutje maakte. "Zonder de fout van Max in de laatste bocht had hij de tijd van Bottas en Vettel kunnen matchen," gelooft de teambaas. "Ik ben er vrij zeker van dat we hier een fatsoenlijke racesnelheid hebben."

Echter, worstelt Max Verstappen met de Pirelli banden: "De banden zijn erg zacht en vooral de soft banden slijten zeer snel. Dat is niet zo prettig om te rijden, want je moet de banden goed te managen", aldus Verstappen na de tweede training in Shanghai.

Voorlopig heeft Horner nog geen idee met welke strategie Red Bull gaat werken. Vorig jaar won Daniel Ricciardo met een twee-stop strategie. "Vorig jaar hadden we niet de snelste auto, het ging om teamwork, we konden snel reageren op de omstandigheden en de safety car", herinnert de Brit zich.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.