Horner verklaart gebrek aan vermogen voor Max Verstappen

Het hele weekend klaagde Max Verstappen over het gebrek aan motorvermogen. De Honda-motor, die de Nederlander ook al in Hongarije flink van jetje had gegeven, is volgens Christian Horner 'opgebruikt'.

Horner verklaart gebrek aan vermogen voor Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Verstappen miste in België het motorvermogen, wat hij in Hongarije wel tot zijn beschikking had. Red Bull-teambaas Christian Horner kan dat wel verklaren. "We hebben de motor in de vorige races erg agressief afgesteld, zoals bijvoorbeeld in de strijd om de overwinning in Hongarije", begint Horner tegenover Motorsport-Total. "Daardoor konden we dit weekend [in België, red.] de motor niet meer zo agressief inzetten. De motor heeft een hoge kilometerstand en heeft onder erg voor z'n kiezen gehad."

Nu wacht Max Verstappen in Monza mogelijk een gridstraf wanneer hij zijn vierde krachtbron, de Honda Spec 4-motor, in gebruik gaat nemen. Met die versie reden teamgenoot Albon en Toro Rosso-coureur Daniil Kvyat al wel hun eerste ronden. Of de Spec 4-motor in Italië al voor Max Verstappen beschikbaar komt wordt in de dagen voorafgaand een het GP-weekend in Italië besloten.

"We nemen in de komende dagen de beslissing of Max ook de nieuwe motor krijgt. Dit wordt eerst ook met Honda bespreken", aldus Horner, die nog geen groen licht heeft gekregen van de motorleverancier, omdat de data van Albon en Kvyat nog bestudeerd moet worden. "We hebben weer een moeilijk weekend [In Italië, red.] voor de boeg, maar hopelijk zij we weer sterk in Singapore."

Naar verluidt zijn zowel Max Verstappen als Alex Albon met de Spec 2-motor van Honda gestart aan hun race in België. Albon heeft, omdat hij tijdens de kwalificatie wel met de Spec 4-motor reed, de gridstraf al geïncasseerd. Het geen niet van toepassing is voor Max Verstappen. Mocht de Nederlander aankomend weekend alsnog de Spec 4-motor van Honda laten monteren, dan krijgt hij te maken met een forse gridstraf.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET