VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Red Bull-teambaas: "Sterke kwalificatie van beide coureurs"

Red Bull-teambaas: "Sterke kwalificatie van beide coureurs"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen start zondagmiddag voor de Grand Prix van Duitsland vanaf de tweede startplek en Pierre Gasly wist het tot de tweede startrij te schoppen, met hier en daar wat hulp van het geluk. Niettemin is Christian Horner meer dan tevreden over het optreden van de Red Bull-rijders.

"Het was een sterke kwalificatie van beide coureurs. We staan met Max op de eerste startrij en Pierre start vanaf de vierde startpositie en dat is voor Honda niet meer voorgekomen sinds San Marino 2006", aldus Christian Horner.

Max Verstappen had tijdens de kwalificatie problemen met zijn motor, maar dat werd snel opgelost. "We hadden in Q2 een probleempje maar dat werd snel rechtgezet. Het geen betekende wel dat we andere banden moesten inzetten, dus allebei onze coureurs starten op de soft banden."

Vrijdag leek het er even op dat Pierre Gasly zijn sterke optreden in Silverstone al weer was vergeten. Hij vernielde komend vanuit bocht 17 zijn RB15 en er moest een nieuw chassis aan te pas komen. Daarnaast moeten de monteurs overuren draaien om de bolide van de Fransman tijdig in gereedheid te brengen.

Maar dat mocht de pret niet drukken. "Het was goed om te zien dat Pierre zich goed herpakte na het incident op vrijdag. Vierde is zijn beste kwalificatie resultaat ooit. Met het onvoorspelbare weer [op zondag] ziet het er naar uit dat we uit kunnen kijken naar een spannende race op zondag", aldus de Britse teambaas.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.