Red Bull-teambaas: "Sterke kwalificatie van beide coureurs"

Max Verstappen start zondagmiddag voor de Grand Prix van Duitsland vanaf de tweede startplek en Pierre Gasly wist het tot de tweede startrij te schoppen, met hier en daar wat hulp van het geluk. Niettemin is Christian Horner meer dan tevreden over het optreden van de Red Bull-rijders.

Red Bull-teambaas: "Sterke kwalificatie van beide coureurs"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Het was een sterke kwalificatie van beide coureurs. We staan met Max op de eerste startrij en Pierre start vanaf de vierde startpositie en dat is voor Honda niet meer voorgekomen sinds San Marino 2006", aldus Christian Horner.

Max Verstappen had tijdens de kwalificatie problemen met zijn motor, maar dat werd snel opgelost. "We hadden in Q2 een probleempje maar dat werd snel rechtgezet. Het geen betekende wel dat we andere banden moesten inzetten, dus allebei onze coureurs starten op de soft banden."

Vrijdag leek het er even op dat Pierre Gasly zijn sterke optreden in Silverstone al weer was vergeten. Hij vernielde komend vanuit bocht 17 zijn RB15 en er moest een nieuw chassis aan te pas komen. Daarnaast moeten de monteurs overuren draaien om de bolide van de Fransman tijdig in gereedheid te brengen.

Maar dat mocht de pret niet drukken. "Het was goed om te zien dat Pierre zich goed herpakte na het incident op vrijdag. Vierde is zijn beste kwalificatie resultaat ooit. Met het onvoorspelbare weer [op zondag] ziet het er naar uit dat we uit kunnen kijken naar een spannende race op zondag", aldus de Britse teambaas.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race