Red Bull-teambaas schaart zich wederom achter Pierre Gasly

Red Bull-teambaas schaart zich wederom achter Pierre Gasly
©Red Bull

Red Bull-teambaas Christian Horner schaart zich wederom achter Pierre Gasly. Boze tongen beweren dat de Franse teamgenoot van Max Verstappen het seizoen bij Red Bull Racing niet uitrijdt, maar volgens de Britse teambaas is dat niet helemaal terecht.

Terwijl Gasly alle moeite heeft om aan zijn nieuwe auto te wennen, beweren sommigen dat de dagen van de Franse nieuwkomer bij de hoofdmacht van Red Bull zijn geteld. Maar daar wil Christian Horner niet van horen.

"Ik wil even zeggen dat mensen moeten begrijpen dat Pierre wat meer tijd nodig heeft", laat Horner door De Telegraaf optekenen. "Hij heeft helemaal nog niet zoveel ervaring en de stap van Toro Rosso naar Red Bull is enorm voor hem."

Gasly kwalificeerde zich in China als zesde en kwam ook als zesde over de eindstreep in China. Niettemin is het verschil in rondetijden tussen de Fransman en Max Verstappen aanzienlijk groot te noemen.

Het verweer van de Fransman is dat hij nog niet comfortabel in de RB15 zit. "Ik worstel nog met de auto", aldus Gasly tegenover het Franse AutoHebdo. "Ik moet waarschijnlijk mijn rijstijl aanpassen. Mijn set-up verschilt niet veel met die van Max, maar ik worstel meer met te auto dan hij."

Gasly, die overigens na drie races 13 punten bij elkaar heeft gereden, denkt overigens nog steeds dat hij het niveau van Max Verstappen uiteindelijk kan evenaren. "Ik weet van mezelf dat ik snel ben", verklaart Gasly tegenover het Spaanse AS. "Als ik de auto helemaal naar mijn zin heb en ik meer vertrouwd met de auto ben, denk ik dat ik net zo snel ben als Max."

"Max heeft al bewezen dat hij een van de grootste talenten op de grid is. Maar hij heeft wel vijf jaar de tijd gehad om dat te laten zien, hij is gewoon heel erg goed in wat hij doet", aldus Gasly.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.