Red Bull-teambaas: "Pierre wist wat er van hem verwacht werd"

Pierre Gasly is kort na het GP-weekend van Hongarije met onmiddellijke ingang teruggezet naar Toro Rosso. De Fransman presteerde niet goed genoeg volgens de Red Bull-teamleiding. Volgens Christian Horner wist Gasly exact wat er van hem verwacht werd.

Red Bull-teambaas: "Pierre wist wat er van hem verwacht werd"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Na Hongarije waren we gefrustreerd", begint Horner tegen het Franse AUTOhebdo. "Eigenlijk hadden we dat gevoel al een week ervoor. We hebben gekeken naar de mogelijkheden en constateerden dat we de middelen hebben om Ferrari te verslaan in het kampioenschap en we zijn niet in staat om dat potentieel om te zetten in resultaten."

Ook al kwam het nieuws wat kil over, maar alle coureurs in de Red Bull-familie kennen het klappen van de zweep en weten exact wat er van ze verwacht wordt. "De coureurs weten allemaal wat er van ze verwacht wordt. Je moet op de baan kunnen overtuigen en met goede resultaten komen. Ook Pierre wist dat we dat van hem verwachtte", vervolgt Horner.

"Het team en hijzelf [Pierre Gasly, red.] hebben er voor gekozen om hem terug te zetten naar Toro Rosso. Het lijkt mij de enige juiste aanpak voor hem", aldus de Red Bull-teambaas.

"Uiteindelijk is het de renstal van Dietrich [Mateschitz, oprichter en de eigenaar van Red Bull] en ook hij was het eens met het besluit. We hebben het - voordat Pierre op de hoogte werd gesteld - besproken met Helmut Marko, verschillende engineers en Adrian Newey. Iedereen was het ermee eens", aldus Horner.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET