Red Bull-teambaas: 'Mercedes is zwakker zonder Niki Lauda'

Mercedes zal zwakker zijn zonder de directe input van Niki Lauda. Dat is de claim van Red Bull-teambaas Christian Horner. Lauda herstelt nog steeds van zijn longtransplantatie en zal ook in Australië niet het Duitse Formule 1-team vergezellen.

Red Bull-teambaas: 'Mercedes is zwakker zonder Niki Lauda'
©Mercedes F1

Christian Horner is van mening dat Mercedes zwakker zal zijn zonder de aanwezigheid van F1-legende Niki Lauda. De aanwezigheid van de 70-jarige Lauda is van zeer grote invloed op het moreel binnen de Duitse formatie.

"Als je er als outsider naar kijkt zal het gemis van Lauda voelbaar zijn", vertelde Horner tegen het Britse Daily Mail. "Niki [Lauda] zal nog meer gevoeld worden wanneer de strijd om de titel op zijn hevigst is", voegt hij toe. "Hij is de steun en toeverlaat voor Toto [Wolff]."

"Daarom - denk ik - dat Mercedes zwakker is zonder de aanwezigheid van Niki", liet Horner weten over het gemis van Niki Lauda. Wanneer Niki Lauda zich weer bij het team zal voegen is nog niet bekend. Ook niet of dat überhaupt het geval zal zijn.

Het F1-team van Mercedes zal het voorlopig nog zonder de aanwezigheid van Niki Lauda moeten stellen.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race