Oude tijden moeten herleven

Red Bull-teambaas hoopt op cruciale rol van Sergio Pérez

Max Verstappen was de afgelopen twee jaar de coureur die het verschil moest maken voor Red Bull Racing. Christian Horner hoopt dat Max Verstappen in 2021 de broodnodige hulp krijgt van zijn Mexicaanse teamgenoot.

Red Bull-teambaas hoopt op cruciale rol van Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull Racing had de afgelopen twee seizoenen maar één coureur die regelmatig op het podium stond en zeges binnen sleepte. En zijn naam is Max Verstappen. Pierre Gasly en Alexander Albon hadden beiden enorm veel moeite om de Nederlander bij te benen en stond hij er zo goed als altijd alleen voor.

Met de komst van routinier Sergio Pérez hoopt Red Bull-teambaas Christian Horner dat Verstappen weer hulp krijgt, net zoals toen Daniel Ricciardo zijn teamgenoot was. Horner verwacht overigens niet dat Pérez meteen mee kan komen met zijn Nederlandse teamgenoot.

Door de korte wintertest zal Pérez zich razendsnel moeten aanpassen aan zijn nieuwe team. In de komende weken krijgt de Mexicaan wel de gelegenheid om een klein beetje te wennen aan het team en bijvoorbeeld de Honda F1-motor. Red Bull Racing geeft hem een privétest op Silverstone in een Toro Rosso-bolide uit 2018. En dat zou een klein verschil moeten maken.

"Het zal erg moeilijk zijn om in één [winter]test meteen je weg te vinden", voorspelt Horner tegen Motorsport-Total. "Hij heeft het voordeel dat hij veel ervaring heeft. We verwachten dat hij [uiteindelijk] dicht bij Max zal staan en hem regelmatig uitdaagt, zoals dat drie seizoenen ging met Daniel en Max. Hopelijk kan Sergio een cruciale rol spelen voor het team om beide auto's regelmatig in de buurt van de Mercedessen te krijgen."

Red Bull Racing heeft overigens op dit moment nog geen datum vrijgegeven wanneer het nieuwe strijdwapen wordt onthuld en het team wordt gepresenteerd. Samen met Haas F1 zijn Red Bull Racing de enige teams die de fans lang in spanning houden.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Christian HornerF1 nieuws 2021Formule 1 2021Max VerstappenRed Bull F1Sergio Pérez
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.