Red Bull-teambaas Christian Horner meer dan tevreden

Alleen maar tevreden gezichten bij Red Bull Racing nadat Max Verstappen zich erg knap als derde kwalificeerde. Maar er kwam nog een extraatje, nadat Lewis Hamilton voor zijn 'blokkade' op Kimi Räikkönen in Q1 werd bestraft. Hamilton werd gestraft door de wedstrijdleiding in Oostenrijk en verloor drie startposities en start zondag de race vanaf de vijfde positie.

Red Bull-teambaas Christian Horner meer dan tevreden
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull-teambaas Christan Horner toonde zich na de kwalificatie meer dan tevreden. "Dat was een geweldige ronde van Max op het einde van Q3. Hij was het snelste in Q1 en was tijdens de gehele kwalificatie snel. We kozen ervoor om de medium compound banden te gebruiken voor de start van de kwalificatie en pakten vervolgens de zachte banden voor Q3 wat resulteerde in de derde plaats in de kwalificatie en uiteindelijk de tweede plaats op de grid", aldus Horner achteraf.

"Een erg goede positie om onze thuisrace te starten. Pierre [Gasly] ging gemakkelijk door naar Q3 maar maakte toen een fout tijdens de belangrijkste ronde. Hij start vanaf P9, dus we hopen vanuit daar progressie te kunnen boeken."

Pierre Gasly heeft een sneer gekregen van dr. Helmut Marko, de Red Bull-adviseur, en dat lijkt de Fransman zich wel degelijk aan te trekken. Piere Gasly vangt zijn race in Oostenrijk zondag aan vanaf de achtste startpositie, geheel niet kansloos. Maar toch moet de Fransman zondagmiddag aan de bak op zijn positie binnen het team te redden.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.