VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Red Bull-teambaas Christian Horner meer dan tevreden

Red Bull-teambaas Christian Horner meer dan tevreden
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Alleen maar tevreden gezichten bij Red Bull Racing nadat Max Verstappen zich erg knap als derde kwalificeerde. Maar er kwam nog een extraatje, nadat Lewis Hamilton voor zijn 'blokkade' op Kimi Räikkönen in Q1 werd bestraft. Hamilton werd gestraft door de wedstrijdleiding in Oostenrijk en verloor drie startposities en start zondag de race vanaf de vijfde positie.

Red Bull-teambaas Christan Horner toonde zich na de kwalificatie meer dan tevreden. "Dat was een geweldige ronde van Max op het einde van Q3. Hij was het snelste in Q1 en was tijdens de gehele kwalificatie snel. We kozen ervoor om de medium compound banden te gebruiken voor de start van de kwalificatie en pakten vervolgens de zachte banden voor Q3 wat resulteerde in de derde plaats in de kwalificatie en uiteindelijk de tweede plaats op de grid", aldus Horner achteraf.

"Een erg goede positie om onze thuisrace te starten. Pierre [Gasly] ging gemakkelijk door naar Q3 maar maakte toen een fout tijdens de belangrijkste ronde. Hij start vanaf P9, dus we hopen vanuit daar progressie te kunnen boeken."

Pierre Gasly heeft een sneer gekregen van dr. Helmut Marko, de Red Bull-adviseur, en dat lijkt de Fransman zich wel degelijk aan te trekken. Piere Gasly vangt zijn race in Oostenrijk zondag aan vanaf de achtste startpositie, geheel niet kansloos. Maar toch moet de Fransman zondagmiddag aan de bak op zijn positie binnen het team te redden.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.