Red Bull-teambaas Christian Horner meer dan tevreden

Alleen maar tevreden gezichten bij Red Bull Racing nadat Max Verstappen zich erg knap als derde kwalificeerde. Maar er kwam nog een extraatje, nadat Lewis Hamilton voor zijn 'blokkade' op Kimi Räikkönen in Q1 werd bestraft. Hamilton werd gestraft door de wedstrijdleiding in Oostenrijk en verloor drie startposities en start zondag de race vanaf de vijfde positie.

Red Bull-teambaas Christian Horner meer dan tevreden
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull-teambaas Christan Horner toonde zich na de kwalificatie meer dan tevreden. "Dat was een geweldige ronde van Max op het einde van Q3. Hij was het snelste in Q1 en was tijdens de gehele kwalificatie snel. We kozen ervoor om de medium compound banden te gebruiken voor de start van de kwalificatie en pakten vervolgens de zachte banden voor Q3 wat resulteerde in de derde plaats in de kwalificatie en uiteindelijk de tweede plaats op de grid", aldus Horner achteraf.

"Een erg goede positie om onze thuisrace te starten. Pierre [Gasly] ging gemakkelijk door naar Q3 maar maakte toen een fout tijdens de belangrijkste ronde. Hij start vanaf P9, dus we hopen vanuit daar progressie te kunnen boeken."

Pierre Gasly heeft een sneer gekregen van dr. Helmut Marko, de Red Bull-adviseur, en dat lijkt de Fransman zich wel degelijk aan te trekken. Piere Gasly vangt zijn race in Oostenrijk zondag aan vanaf de achtste startpositie, geheel niet kansloos. Maar toch moet de Fransman zondagmiddag aan de bak op zijn positie binnen het team te redden.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.