Red Bull-teambaas: "Alex blijft een belangrijk lid van ons team"

Vandaag is Sergio Pérez aangekondigd als de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Het nieuws dook in het GP-weekend in Abu Dhabi op en werd vandaag bevestigd. Aan de andere kant van de medaille bevindt zich Alexander Albon, die aanblijft als de test- en reservecoureur van Red Bull Racing.

Red Bull-teambaas: "Alex blijft een belangrijk lid van ons team"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Sergio Pérez kan opgelicht ademhalen. Want hij is door Red Bull binnengehaald als de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. De 30-jarige Mexicaan heeft een contract gekregen voor de periode van een jaar. Dat houdt in dat er nog altijd kansen overblijven voor Alexander Albon, de man die moest wijken voor de Mexicaan.

Red Bull laat weten dat Alex Albon een belangrijke schakel in het Red Bull-team is en blijft. "Alex is een gewaardeerd lid van het team en we hebben lang en diep nagedacht over deze beslissing", aldus Christian Horner. "Nadat we onze tijd hebben genomen om alle relevante gegevens en prestaties te evalueren, hebben we besloten dat Sergio de juiste coureur is om Max voor 2021 samen te werken en we kijken ernaar uit hem te verwelkomen bij Red Bull Racing."

"Alex blijft een belangrijk onderdeel van ons team als test- en reservecoureur met een belangrijke focus op de ontwikkeling van 2022 en we willen hem bedanken voor zijn harde werk en bijdrage."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alexander AlbonChristian HornerF1 nieuws 2020Formule 1 2021Max VerstappenRed Bull F1Sergio PerezSilly Season
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.