Red Bull-teambaas adviseert Gasly: "Telefoon uit en ga gewoon racen"

Pierre Gasly ligt enorm onder vuur in de media. Volgens de geruchtmakende berichtgevingen is de toekomst van Pierre Gasly bij Red Bull Racing allerminst zeker. Ook Red Bull-teambaas Christian Horner geeft toe dat er veel last op de schouders van de Fransman rust, maar de Brit laat weten dat hij alle steun van het team krijgt.

Red Bull-teambaas adviseert Gasly: "Telefoon uit en ga gewoon racen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgens Horner heeft Gasly een soort 'reset' nodig, even pas op de plaats en opnieuw beginnen. "We weten dat hij een een capabele coureur is, die momenteel niet op zijn hoogst mogelijke niveau presteert", aldus Horner in de aanloop naar de Britse Grand Prix. "Momenteel krijgt hij veel voor zijn kiezen in de media. Er wordt veel gespeculeerd over zijn toekomst. Maar wij als team steunen hem waar we maar kunnen, we doen ons best om met hem samen te werken."

De jonge Fransman kreeg eerder al een veeg uit de pan van Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko, "hij niet zoveel zeuren en zich niet bemoeien met de werkzaamheden van [Red Bull-ontwerper] Adrian Newey", aldus Marko nog voor de Oostenrijkse Grand Prix.

Teambaas Christian Horner legt het iets genuanceerder uit en zegt over de kwestie: "Hij zou niet zoveel op de data moeten letten en proberen perfect te zijn. Gewoon rijden, zonder op zijn teamgenoot [Max Verstappen] te letten. Dat is mijn advies aan hem. Zet je telefoon uit, kijk vooral niet op de sociale media en race gewoon met die auto, doe je ding", aldus Christian Horner.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister