Red Bull Racing wil in 2020 vanaf het begin meeknokken

Red Bull Racing kon in 2019, na een matige start van het seizoen, opnieuw niet meedoen om de grootste prijzen. Helmut Marko weet dat het in 2020 anders moet en dat het team uit Milton Keynes volgend jaar in de eerste races af direct snel moet zijn, om mee te kunnen doen om de wereldtitels.

Red Bull Racing wil in 2020 vanaf het begin meeknokken
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull Racing kon ook in 2019 geen rol van betekenis spelen als het ging om de wereldtitels. Net als in 2018 liet de Oostenrijkse formatie aan het begin van het seizoen steken vallen, om vervolgens tegen het eind van het seizoen te schitteren.

Met nog twee races op de F1-kalender is voor Max Verstappen een derde plaats in het kampioenschap voor coureurs het hoogst haalbare. Maar dat wordt ook geen eenvoudige opgaaf, want dan moet de Nederlander in de laatste twee grands prix Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Sebastian Vettel achter zich krijgen en houden.

Door het Duitse Motorsport-Total.com laat Red Bull-sportadviseur dr. Helmut Marko het volgende optekenen: "Ons doel is om volgend jaar vanaf de eerste race competitief te zijn", iets waarvan Marko weet dat het in voorgaande jaren anders liep. Red Bull begon in Australië 2019 al meteen met een achterstand op Mercedes en Ferrari aan het GP-weekend. "We waren te laat met de auto. Bij de eerste races waren we nog niet op het niveau waar we hadden willen zijn", aldus Marko.

Ook voor 2020 vertrouwt Red Bull, wat betreft het ontwerp van de nieuwe Red Bull-bolide, weer voor de volle honderd procent op ontwerpgoeroe Adrian Newey. Ondanks dat de ervaren ontwerper tegenwoordig geen zestig uur per week werkt, wordt alle tijd die het team met Newey besteed zo goed mogelijk benut. "Hij werkt niet meer zestig uur per week. Maar de tijd die we met hem doorbrengen, wordt zo goed mogelijk benut. De indeling is zo dat zijn kennis voldoende is voor een wereldtitel", laat Helmut Marko weten.

In 2020 gaat Honda voor het tweede seizoen met Red Bull Racing aan de slag. Of de Japanse autofabrikant na 2020 verder gaan met de sport, is nog niet bekend. Naar verluidt laten de Japanners het afhangen van de reglementen, die vorige week door de Formule 1 bekend zijn gemaakt.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.