Red Bull Racing staat er in Brazilië beter voor dan verwacht
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Red Bull Racing staat er in Brazilië beter voor dan verwacht

9 nov 2018 - 19:50
Julian Verheul

De goede vorm die Verstappen liet zien in Mexico, heeft hij weten mee te nemen naar Brazilië. De Nederlander reed de snelste tijd in de eerste vrije training en de vijfde in de tweede training. Daniel Ricciardo en Max Verstappen lijken er beter voor te staan dan verwacht.

Onder donkere wolken trapten de coureurs het weekend af op het circuit van Interlagos. Dit weekend wordt de voorlaatste Grand Prix gehouden voor het einde van het seizoen. Verstappen die vorig jaar niet veel kon betekenen, opende het bal voor de top 3 teams met een 1:09.506. Lewis Hamilton verbeterde de tijd van Verstappen, maar het onderlinge verschil was minimaal. Tegen het einde van de ochtendtraining gingen zowel Hamilton als Verstappen er nog eens goed voor zitten. De kersverse vijfvoudig wereldkampioen perste er een 1:09.107 uit, maar het was Verstappen die net iets eerder over de finishlijn kwam. De 1:09.011 stond echter niet als een huis want ook Sebastian Vettel kwam akelig dicht in de buurt. De Duitser ging naar P2 met een 1:09.060 wat Hamilton naar de derde stek deed verwijzen.

In de tweede vrije training was het Bottas die nog een stuk harder ging dan Verstappen in de eerste training. Een 1:08.846 is het echte beginpunt waar de gladiatoren morgen mee verder zullen moeten. Als het droog blijft, zullen de tijden nog verder gaan dalen. Ondanks de beperkte Renault-motor zit Red Bull er constant goed bij. Ricciardo zette de vierde op de schermen door middel van een 1.09.164. Verstappen was iets minder dan twee tienden langzamer dan zijn vertrekkende stalgenoot. Hamilton en Vettel eindigden als tweede en derde, maar waren allebei niet gelukkig na afloop. De Brit zat niet helemaal lekker in zijn vel met de afstelling terwijl Vettel bandenproblemen kenden.

Lewis Hamilton wil dolgraag opnieuw zegevieren op het circuit waar zijn grote idool Ayrton Senna da Silva in het verleden overwon. Max Verstappen wil wederom verrassen, maar had voor de start van het weekend geen al te hoge verwachtingen. Hopelijk denkt de "oranje leeuw" daar nu anders over.

DELEN
Meer nieuws
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEEST GELEZEN
18 mrt. 05:02 - F1
Horner weet nog niet wat hij van Bahrein moet verwachten
17 mrt. 19:13 - F1
Het steigerende paard zakt door zijn hoeven in Melbourne
17 mrt. 20:17 - F1
Geen best weekend voor Williams F1, maar ook positieven
19 mrt. 05:03 - F1
Opinie: Slaat Red Bull Racing met Honda een nieuwe bladzijde om?
18 mrt. 04:47 - F1
Carlos Sainz jr: "Ik raakte in 2017 mijn Red Bull-ticket kwijt"
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEER Formule 1
Vandaag 20:20
Volgens Max Verstappen is inhalen nog steeds moeilijk
Vandaag 20:18
F1-circuit Silverstone krijgt wederom nieuwe asfaltlaag
19 mrt. 05:03
Opinie: Slaat Red Bull Racing met Honda een nieuwe bladzijde om?
19 mrt. 04:00
'Ontwerp voorvleugel SF90 oorzaak voor grip tekort op vooras'
18 mrt. 16:18
Sebastian Vettel moet het ontgelden in de Italiaanse media