Red Bull Racing overweegt agressievere motorafstelling

Met de downforce van de Red Bull RB14 zit het wel goed, meer dan goed zelfs. Maar het ontbreekt de coureurs van de Oostenrijkse formatie voornamelijk aan motorvermogen en vooral tijdens de kwalificatie. Mercedes en Ferrari lijken over extra vermogen te kunnen beschikken in Q3 en dan is een pole-position voor Red Bull Racing een 'mission impossible'.

Red Bull Racing overweegt agressievere motorafstelling
Foto: Max Verstappen #33 (Aston Martin Red Bull Racing) - Bron: Red Bull Racing

Maar sportadviseur dr. Helmut Marko heeft laten doorschemeren dat het team er over nadenkt om de Renault-motor tijdens de kwalificatie in Monaco wat agressiever af te stellen.

"Als Renault met niets komt, dan moeten we misschien zelf wat met de afsteling doen", liet Marko optekenen door het Oostenrijkse ORF. "We hebben namelijk laten zien dat we erg goed met de banden omgaan, zodat we misschien wel wat agressiever kunnen zijn."

Tijdens de kwalificatie in Spanje werd wederom pijnlijk blootgelegd dat de Red Bulls te veel snelheid op voornamelijk de rechte stukken te kort komen.

"Tijdens de kwalificatie [in Spanje] verloren we op Ferrari op beide rechte stukken zes tienden. Lewis [Hamilton] was alleen in de eerste sector sneller. De eerste sector bestaat uit één bocht, en de rest is vol gas. Daar won hij al een halve seconde op ons", vervolgt de Oostenrijker.

"Daarentegen waren wij in de derde sector het snelste, waar de ene na de andere bocht komt. Wat ons opbreekt, en dat heeft niets met de [laatste] update te maken, is de extra snelheid in de kwalificatie. Gelukkig hebben we dat in Monte Carlo niet nodig", aldus Marko.

De eerste training voor de Grand Prix van Monaco begint donderdag (dus niet op vrijdag!) om 11:00 uur Nederlandse tijd.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.