Red Bull Racing na wintertest Bahrein: "Een erg goede basis"

Niemand kan ontkennen dat Red Bull Racing er de afgelopen drie dagen tijdens de wintertest ijzersterk uitzag. De formatie uit Milton Keynes kon het hele programma uitrollen en reed veel ronden en snelle tijden. Volgens Guillaume Rocquelin, hoofd race-engineering van Red Bull Racing, is er "een erg goede basis om op te bouwen."

Red Bull Racing na wintertest Bahrein: "Een erg goede basis"
© F1.com

Op alle dagen van de wintertest dat Max Verstappen in actie kwam sloot hij de sessie als snelste af. Dat mag als veelbelovend gezien worden. Ook Sergio Perez deed goede zaken in Bahrein, ook al moet hij nog wennen aan alle procedures en de RB16B. Alom een goede wintertest voor Red Bull Racing Honda.

Onder wisselende omstandigheden kon Red Bull snel inhaken en de coureurs keer op keer de baan opsturen met degelijk materiaal. Op de afsluitende dag kwamen de Red Bull-coureurs beiden in actie, Perez in de ochtend en Verstappen in de 'meer ideale' middagsessie. Meer ideale? Ja, want de middagsessie in Bahrein is het best te vergelijken met de omstandigheden tijdens het GP-weekend in Bahrein over iets minder dan twee weken.

Volgens Guillaume Rocquelin is er een goede basis gelegd voor de start van het F1-seizoen. "Het programma voor beide sessies vandaag was identiek. In tegenstelling tot de eerste twee dagen, stond vandaag vooral in het teken van het optimaliseren van de auto. We deden dus kortere runs, probeerden enkele set-up wijzigingen en stonden iets langer in de garage. We hebben wel nog wat ontwikkelwerk verricht, maar zorgden er ook voor dat de crew en de coureurs weer op snelheid waren met de procedures en de pitstops", aldus de Fransman.

Rocquelin vervolgt: "Het was eenzelfde plan voor beide rijders met een vergelijkbaar resultaat voor beiden. Over het algemeen zijn het positieve testdagen geweest. Drie dagen zullen nooit genoeg zijn, ik denk dat niemand dat kan zeggen, maar gezien de tijd die we beschikbaar hadden, hebben we veel nuttige data vergaard tijdens de testdagen. We hebben een erg goede basis om op te bouwen en we kijken ernaar uit om over een paar weken terug te keren naar Bahrein."

Red Bull Racing Honda, en ook AlphaTauri Honda, staan er goed voor. Maar er moet wel een kanttekening gemaakt worden. Hoe positief de wintertest voor de Red Bull-teams ook verlopen zijn, Mercedes kon niet antwoorden. Of dat laatste straks ook nog het geval is? Daarop krijgen we zaterdag 27 maart antwoord, want dan worden de derde vrije training en de kwalificatie voor de GP van Bahrein gehouden. Dan kan niemand zich meer verschuilen achter excuses.

Op vrijdag 26 maart begint om 12:30 uur de eerste vrije training voor de Grand Prix van Bahrein, waar het 2021 seizoen wordt geopend.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Honda Racing F1Max VerstappenRed Bull F1Sergio Perez
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.