VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Red Bull Racing kon meer dan het geplande testschema afwerken

Red Bull Racing kon meer dan het geplande testschema afwerken
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Formule 1-team van Red Bull Racing had, net als alle andere teams, vooraf een programma voorbereid. Maar de Oostenrijkse renstal kon met Max Verstappen achter het stuur meer dan het programma completeren. De eerste testdag liet een veelbelovend beeld zien, nadat Verstappen maar liefst 168 keer rond kon gaan op Circuit de Catalunya.

Hoofd race-engineering van Red Bull Racing, Guillaume Rocquelin, liet na afloop van de eerste de testdag op Circuit de Catalunya weten: "We hadden een goede dag. We hebben een gecomprimeerd testschema dit jaar en daarom focussen we ons op iets langere runs dan normaal om uit de testen te halen wat we nodig hebben."

"Het is niet altijd gemakkelijk, omdat de omstandigheden in Barcelona in deze tijd van het jaar nooit ideaal zijn - het is gewoon een beetje koud - en de baan is niet echt representatief, maar we hebben het hele plan, en meer, vandaag doorstaan, wat erg bemoedigend is. We hebben dus een vermoeide, maar gelukkige coureur en veel informatie om te verwerken. We zullen het morgen met Alex [Albon] nogmaals doen, maar al met al was het een zeer positieve start voor ons vandaag", aldus Rocquelin.

Zoals gezegd neemt Alexander Albon straks om 09:00 uur plaats achter het stuurtje van de RB16. Het wordt de allereerste keer dat de Thaise Brit in de Red Bull RB16 rijdt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.