Red Bull Racing houdt lippen op elkaar over de 'neusgaten'

Red Bull Racing houdt lippen op elkaar over de 'neusgaten'
© Getty Images/Red Bull Conteptpool

Red Bull Racing is niet van plan om ook maar een beetje van de sluier op te tillen over de opmerkelijke 'neusgaten' op de Red Bull RB16. Tegenover Auto Bild grapt Helmut Marko: "Het is om Max [Verstappen] koel te houden."

Wanneer Marko direct op de man af gevraagd wordt wat de functie van de 'neusgaten' is, is de Red Bull-sportadviseur niet van plan die informatie te delen met de pers.  "Dat houden we liever voor ons zelf", aldus de zesenzeventigjarige Oostenrijker. "Los daarvan, we zien de auto's waarmee de teams aan de eerste race beginnen, pas in de tweede testweek", aldus Marko.

De eerste testweek - die uit drie dagen bestaat - begint woensdag 19 februari om 09:00 uur op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Red Bull Racing zegt er helemaal klaar voor te zijn, na de positieve shakedown die 12 februari door Max Verstappen werd uitgevoerd. "Alles verliep volgens plan", aldus Marko, over de eerste kennismaking met de RB16, die volgens Verstappen als "zeer positief" werd bestempeld.

Lees ook: Hamilton richt pijlen op Verstappen: "Praten naast de baan teken van zwakte"

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.