Red Bull Racing houdt lippen op elkaar over de 'neusgaten'

Red Bull Racing is niet van plan om ook maar een beetje van de sluier op te tillen over de opmerkelijke 'neusgaten' op de Red Bull RB16. Tegenover Auto Bild grapt Helmut Marko: "Het is om Max [Verstappen] koel te houden."

Red Bull Racing houdt lippen op elkaar over de 'neusgaten'
© Getty Images/Red Bull Conteptpool

Wanneer Marko direct op de man af gevraagd wordt wat de functie van de 'neusgaten' is, is de Red Bull-sportadviseur niet van plan die informatie te delen met de pers.  "Dat houden we liever voor ons zelf", aldus de zesenzeventigjarige Oostenrijker. "Los daarvan, we zien de auto's waarmee de teams aan de eerste race beginnen, pas in de tweede testweek", aldus Marko.

De eerste testweek - die uit drie dagen bestaat - begint woensdag 19 februari om 09:00 uur op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Red Bull Racing zegt er helemaal klaar voor te zijn, na de positieve shakedown die 12 februari door Max Verstappen werd uitgevoerd. "Alles verliep volgens plan", aldus Marko, over de eerste kennismaking met de RB16, die volgens Verstappen als "zeer positief" werd bestempeld.

Lees hieronder verder

Lees ook: Hamilton richt pijlen op Verstappen: "Praten naast de baan teken van zwakte"

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Dr. Helmut MarkoFormule 1 2020Max VerstappenRed Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.