VT1uitslag
VT2uitslag
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Red Bull Racing hoopt op regen tijdens de Hongaarse F1-race

Red Bull Racing hoopt op regen tijdens de Hongaarse F1-race
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Van een droge baan moet Red Bull Racing het vandaag niet hebben. Tijdens de kwalificatie knapte de zeepbel voor ieders ogen. Een dramatische P7 en P13 waren het gevolg. Er is iets niet op orde bij de Oostenrijkse renstal en er wordt naar de aerodynamica gewezen.

Aangezien de aerodynamica niet even kan worden aangepast, moet het Oostenrijkse Formule 1-team het vandaag van chaos en/of regen hebben. De werkzaamheden die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvonden haalden niets uit, dus is de voorspelde regen voor Red Bull de enige mogelijkheid om zonder al te veel kleerscheuren uit Hongarije te komen.

De Red Bull-Honda RB16 komt geheel onverwacht slecht uit de bus op de Hungaroring, waar de Oostenrijkse renstal toch beter had willen presteren. Dr. Helmut Marko kon zijn ogen niet geloven toen hij een blik wierp op de tijdenlijst van de kwalificatie.

"We komen een halve seconde te kort in zowel sector twee als drie", onthult Red Bull-sportadviseur dr. Helmut Marko aan Sky Sports. "We hebben een gat van 1,4 seconde naar Mercedes, en dat op deze baan. Dat is gewoon waanzin", aldus Marko, die niet over een podium durft te fantaseren.

"Daar durven we niet op te hopen en van te dromen", voegt Marko toe. "Er wordt regen voorspeld, dus daar liggen misschien onze kansen om nog iets goed te maken van dit weekend."

Alexander Albon hoopt natuurlijk ook op regen

Ook Alexander Albon heeft gezegd dat hij na zijn P13 de regen van harte welkom heet. "Nu wil ik dat het morgen nat wordt', lacht hij, nadat hij een dertiende startpositie moet wegslikken. "Het zou voor de toeschouwers ook gaaf zijn als we een wedstrijd in gemengde omstandigheden zouden kunnen zien. We zouden blij zijn met een beetje regen, want dat is de enige manier om veel posities goed te maken."

Check hier de laatste weersvoorspellingen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Spanje
vrijdag 14 augustus 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 15 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 16 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Spanje
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.