Red Bull Racing geeft eerste foto van de RB16 vrij

Red Bull Racing geeft eerste foto van de RB16 vrij
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull Racing heeft vanmorgen de eerste foto van de nieuwe F1-bolide van Max Verstappen en Alex Albon vrijgegeven. De RB16 toont op het eerste oog veel overeenkomsten met de RB15, maar dat is gezien de stabiele reglementen ook niet vreemd.

Wat het eerst aan de nieuwe Red Bull-bolide opvalt, is dat het kleurenpalet identiek is aan vorig jaar. Ook is duidelijk dat de neus van de RB16 scherper is geworden dan die van zijn voorganger, en daardoor richt het luchtgat ook meer naar boven. Verder is de engine cover slanker geworden. Over rake kan op basis van de aangeboden foto nog niet veel worden opgemaakt.

Klik hier als de Red Bull RB16 met meer detail weergegeven wilt bekijken.

De Red Bull RB16 zal vandaag voor het eerst het daglicht zien als Max Verstappen het nieuwe strijdwapen van Red Bull-Honda aan een shakedown op Silverstone onderwerpt. Hoe laat de roll-out en shakedown plaatsvinden is nog niet bekendgemaakt. Vorig jaar vond de roll-out om 13:00 uur plaats, maar dat is geen garantie dat dit ook in 2020 het geval zal zijn. Of de RB16, waarmee Red Bull Racing vanmiddag op Silverstone verschijnt, dezelfde kleuren heeft als in de foto getoond wordt is niet duidelijk.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.