Red Bull Racing: "Blunder is niet de fout van Pierre Gasly"

Red Bull Racing: "Blunder is niet de fout van Pierre Gasly"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly heeft een teleurstellende dag achter de rug in Australië. De 23-jarige Fransman maakt dit weekend zijn debuut voor Aston Martin Red Bull Racing, maar zal de race als zeventiende moeten aanvangen. Een strategische blunder zorgde ervoor dat de nieuwe teamgenoot van Verstappen achteraan moet beginnen. "We moeten onze excuses aanbieden aan Pierre".

Iedereen stond met een mond vol tanden te kijken naar de tijdenlijst. De nieuwe Red Bull-coureur strandde in Q1 op een teleurstellende zeventiende positie. Gasly die in de zomer van 2018 te horen kreeg dat hij promotie zou gaan maken naar het A-team van Red Bull had ongetwijfeld dit niet zien aankomen. Hij reed in Q1 een vliegende ronde waarna de strategische afdeling er vanuit ging dat zijn tijd genoeg was om door te mogen naar Q2. Op het laatste moment gingen nog een hele hoop coureurs een klap harder en zo zag de Fransman zichzelf geëlimineerd worden. De grote man van het team Dr. Helmut Marko was allesbehalve amused.

"Ik ben niet tevreden met dit resultaat", vertelt een teleurgestelde Marko. "We hebben ons kunnen verbeteren nadat we de fout zijn ingegaan. "Max heeft alles eruit gehaald, maar wij hadden Gasly nog naar buiten moeten sturen op een nieuw setje banden. Echter, hebben wij zitten slapen en we moeten daarom onze excuses aanbieden aan Pierre", aldus Helmut Marko.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.