Red Bull Racing: "Blunder is niet de fout van Pierre Gasly"

Pierre Gasly heeft een teleurstellende dag achter de rug in Australië. De 23-jarige Fransman maakt dit weekend zijn debuut voor Aston Martin Red Bull Racing, maar zal de race als zeventiende moeten aanvangen. Een strategische blunder zorgde ervoor dat de nieuwe teamgenoot van Verstappen achteraan moet beginnen. "We moeten onze excuses aanbieden aan Pierre".

Red Bull Racing: "Blunder is niet de fout van Pierre Gasly"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Iedereen stond met een mond vol tanden te kijken naar de tijdenlijst. De nieuwe Red Bull-coureur strandde in Q1 op een teleurstellende zeventiende positie. Gasly die in de zomer van 2018 te horen kreeg dat hij promotie zou gaan maken naar het A-team van Red Bull had ongetwijfeld dit niet zien aankomen. Hij reed in Q1 een vliegende ronde waarna de strategische afdeling er vanuit ging dat zijn tijd genoeg was om door te mogen naar Q2. Op het laatste moment gingen nog een hele hoop coureurs een klap harder en zo zag de Fransman zichzelf geëlimineerd worden. De grote man van het team Dr. Helmut Marko was allesbehalve amused.

"Ik ben niet tevreden met dit resultaat", vertelt een teleurgestelde Marko. "We hebben ons kunnen verbeteren nadat we de fout zijn ingegaan. "Max heeft alles eruit gehaald, maar wij hadden Gasly nog naar buiten moeten sturen op een nieuw setje banden. Echter, hebben wij zitten slapen en we moeten daarom onze excuses aanbieden aan Pierre", aldus Helmut Marko.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.