Op eerste oog weinig verandering

Red Bull presenteert Verstappens nieuwe bolide, de RB16B

Vandaag was Red Bull Racing aan de beurt om hun nieuwe auto te onthullen. Ook al verandert er niet veel tussen 2020 en 2021, velen keken toch uit naar het moment dat de RB16B aan de wereld werd getoond.

Red Bull presenteert Verstappens nieuwe bolide, de RB16B
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De RB16B, de bolide waarmee Max Verstappen en Sergio Pérez het team van Mercedes in 2021 wil verslaan is vandaag gepresenteerd door Red Bull Racing. Ook de Oostenrijkse renstal heeft gekozen voor een upgrade van de auto van 2020, waarmee vorig jaar twee zeges en twaalf podiumplekken werden behaald. Via social media presenteerde het team de nieuwe bolide.

De auto lijkt op het eerste gezicht op de wagen van vorig jaar, maar ook Red Bull heeft, net als andere teams, de vloer moeten aanpassen. De FIA heeft bepaald dat er een gedeelte van de vloer verdwijnt in 2021. Dat betekent dat er om en nabij tien procent van de neerwaartse druk is verdwenen. Van de gepubliceerde foto’s is helaas niet te zien welke oplossingen Adrian Newey en de zijne heeft toegepast. Of het daadwerkelijk een beter concept is dan Mercedes zal moeten blijken aan de start van het seizoen in Bahrein.

De RB16B moet ervoor gaan zorgen dat Mercedes niet weer met twee vingers in de neus de wereldkampioen gaat worden. Max Verstappen zal samen met zijn nieuwe teamgenoot Sergio Pérez de achtervolging op de Duitsers inzetten. Ook motorleverancier Honda zal dit jaar alles uit de motor willen persen in een poging om een serieuze gooi naar de wereldtitel te doen, het is immers het laatste jaar van de Japanners.

Photo credit: © Getty Images/Red Bull Contentpool

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Adrian NeweyF1 nieuws 2021Formule 1 2021Max VerstappenRed Bull F1Red Bull RB16-BSergio Pérez
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.