VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Red Bull optimistisch over racetempo Verstappen: "geeft vertrouwen voor de race"

Red Bull optimistisch over racetempo Verstappen: "geeft vertrouwen voor de race"
© Pirelli

Tijdens de tweede vrije training in Spanje, kon Max Verstappen de racesnelheid van de Mercedes-coureurs pareren. De Nederlander kon bijvoorbeeld Lewis Hamilton vrij eenvoudig volgen. Zijn rondetijden waren tijdens de long runs veelbelovend, maar in de kwalificatie komt de Red Bull RB16 nog altijd te kort.

Wat de short runs betreft is Red Bull-teambaas Christian Horner duidelijk. "Ik denk dat je vandaag het voordeel van Mercedes hebt gezien in een snelle ronde. Ze zijn erg competitief. We werden echter aangemoedigd door de snelheid van Max tijdens de long runs, vooral op de medium banden. Dit geeft ons vertrouwen voor de race, maar laten we eens kijken wat voor weer het wordt. Het lijkt erop dat we weer een warm weekend voor de boeg hebben", aldus de Britse teambaas van Aston Martin Red Bull Racing.

Vorige week in Silverstone nam Max Verstappen een gok, door met de harde banden zijn snelste rondetijd in Q2 van de kwalificatie te rijden. Of dat deze week op het circuit in Barcelona ook gaat lukken weet Horner nog niet. Daarvoor was het vrijdagmiddag nog te vroeg. "Ik denk dat het op dit moment [vrijdagmiddag] te vroeg is om bepaalde opties uit te sluiten. Er moet nog een derde training worden gereden, dus we gaan nog even nergens vanuit."

De prestaties van Max Verstappen en het team uit Oostenrijk is nog heel erg vers. Het is volgens Horner ook niet meer dan normaal om daar erg trots op te zijn. "Niet alleen strategen, maar het hele team. Iedereen heeft het geweldig gedaan. We hebben niet de snelste auto, maar we hebben eens te meer bewezen dat we ons kunnen aanpassen en snel de goede strategische beslissingen kunnen nemen", aldus Horner, die ook denkt dat Alexander Albon in Oostenrijk de zege had kunnen pakken. "We hadden de eerste race in Oostenrijk kunnen winnen."

Snel inspringen op bijzondere situaties, daarin is Red Bull Racing heer en meester. Dat is meer dan eens door het team gedemonstreerd. "Afgelopen zaterdag liet Max de snelheid zien waarmee hij op hard banden kon starten. Risico nemen zit ons team in het bloed. We staan altijd ​​klaar om de geboden kansen direct te benutten."

Zaterdagmiddag begint de derde en laatste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje om 12:00 uur Nederlandse tijd. De kwalificatie begint om 15:00 uur.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.