HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 331 jul 12:00
QUALI31 jul 15:00
RACE 1 aug 15:00
Red Bull Racing

Red Bull optimistisch over racetempo Verstappen: "geeft vertrouwen voor de race"

Tijdens de tweede vrije training in Spanje, kon Max Verstappen de racesnelheid van de Mercedes-coureurs pareren. De Nederlander kon bijvoorbeeld Lewis Hamilton vrij eenvoudig volgen. Zijn rondetijden waren tijdens de long runs veelbelovend, maar in de kwalificatie komt de Red Bull RB16 nog altijd te kort.

Red Bull optimistisch over racetempo Verstappen: "geeft vertrouwen voor de race"
© Pirelli

Wat de short runs betreft is Red Bull-teambaas Christian Horner duidelijk. "Ik denk dat je vandaag het voordeel van Mercedes hebt gezien in een snelle ronde. Ze zijn erg competitief. We werden echter aangemoedigd door de snelheid van Max tijdens de long runs, vooral op de medium banden. Dit geeft ons vertrouwen voor de race, maar laten we eens kijken wat voor weer het wordt. Het lijkt erop dat we weer een warm weekend voor de boeg hebben", aldus de Britse teambaas van Aston Martin Red Bull Racing.

Vorige week in Silverstone nam Max Verstappen een gok, door met de harde banden zijn snelste rondetijd in Q2 van de kwalificatie te rijden. Of dat deze week op het circuit in Barcelona ook gaat lukken weet Horner nog niet. Daarvoor was het vrijdagmiddag nog te vroeg. "Ik denk dat het op dit moment [vrijdagmiddag] te vroeg is om bepaalde opties uit te sluiten. Er moet nog een derde training worden gereden, dus we gaan nog even nergens vanuit."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alexander AlbonChristian HornerF1 GP SpanjeF1 GP Spanje 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Max VerstappenRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.