Red Bull-ontwerper sceptisch over nieuwe Formule 1-regels

Red Bull-ontwerper sceptisch over nieuwe Formule 1-regels
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vanaf 2021 gaan de reglementen voor de Formule 1 helemaal op de schop. Veel onderdelen worden bijvoorbeeld standaard en volgens Red Bull-ontwerper Adrian Newey (61) zijn de nieuwe reglementen een aanslag op de creativiteit van de ontwerpers.

Ook al is Red Bull - net als alle Formule 1-teams - akkoord gegaan met de invoering van een compleet nieuw reglement, Adrian Newey [Technisch directeur en hoofdontwerpers van Red Bull Racing] heeft zijn bedenkingen over de nieuwe regelgeving, die vanaf 2021 van kracht wordt. "Wijzigingen in de reglementen is altijd iets om naar uit te kijken", begint Newey tegenover het Britse iNews. "Maar de mogelijkheden [binnen de nieuwe reglementen] zijn - voor ons als ontwerpers - erg beperkend. De nieuwe reglementen kennen [iedere keer weer, red.] meer beperkingen en dat vind ik niet leuk."

"De nieuwe regels zijn zo beperkend en bepalend, en dat is zo zonde", aldus de man die verantwoordelijk is voor kampioensauto's van Williams, McLaren en Red Bull Racing. "De regels zijn er doorgedrukt, zonder in acht te nemen wat men er van vindt. We zullen moeten afwachten of dit ten goede is van de sport", aldus Newey.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.