VT1uitslag
VT2uitslag
VT326 sep - 11:00
QUALI26 sep - 14:00
RACE27 sep - 13:10

Red Bull onthult oorzaak kwalificatie-crash Max Verstappen

Red Bull onthult oorzaak kwalificatie-crash Max Verstappen
Foto: Christian Horner (Red Bull Racing) - Bron: Red Bull Racing

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft onthuld dat Max Verstappen zelf de crash tijdens de kwalificatie in Bahrein heeft veroorzaakt. Verstappen crashte tijdens in het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Daardoor moest de Nederlander zijn race in Sakhir vanaf de vijftiende plek beginnen.

Na afloop van de kwalificatie vertelde Max Verstappen dat hij plotseling 150 pk van de Renault-motor kreeg, de achterwielen spinde en hij was de controle kwijt. Echter heeft Christian Horner nu uit de doeken gedaan dat niet om een motorprobleem ging, maar dat een trillende voet op het gaspedaal de oorzaak was van de crash, een zogenaamde rijdersfout.

Tegenover Autosport.com verklaart de Red Bull-teambaas: "Het gaspedaal bleef niet hangen. Doordat hij over de kerbs reed werd er een trilling in zijn rechtervoet veroorzaakt. Dat konden wij meteen duidelijk zien", aldus Horner. "Het schakelen gaat op dat stuk van het circuit een beetje met schokken en dat in combinatie met de kerbs, heeft de trilling in zijn voet veroorzaakt."

Het verhaal van Christian Horner wordt door motorfabrikant Renault bevestigd. "De motor heeft precies gedaan wat het gaspedaal doorgaf. Het is gewoon logisch: wanneer er op het gaspedaal wordt gedrukt gebeurt er iets in de motor. De motor heeft precies gereageerd zoals deze behoort te reageren", aldus Renault-baas Cyril Abiteboul.

Door: Redactie0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Denk jij dat Honda nu, na de motorproblemen van Max Verstappen, het lek boven heeft?
Volgende F1 Grand Prix
Rusland
vrijdag 25 september 2020
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 26 september 2020
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 27 september 2020
13:10 - 15:10Race
Meer GP Rusland
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.