Red Bull onthult oorzaak kwalificatie-crash Max Verstappen

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft onthuld dat Max Verstappen zelf de crash tijdens de kwalificatie in Bahrein heeft veroorzaakt. Verstappen crashte tijdens in het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Daardoor moest de Nederlander zijn race in Sakhir vanaf de vijftiende plek beginnen.

Red Bull onthult oorzaak kwalificatie-crash Max Verstappen
Foto: Christian Horner (Red Bull Racing) - Bron: Red Bull Racing

Na afloop van de kwalificatie vertelde Max Verstappen dat hij plotseling 150 pk van de Renault-motor kreeg, de achterwielen spinde en hij was de controle kwijt. Echter heeft Christian Horner nu uit de doeken gedaan dat niet om een motorprobleem ging, maar dat een trillende voet op het gaspedaal de oorzaak was van de crash, een zogenaamde rijdersfout.

Tegenover Autosport.com verklaart de Red Bull-teambaas: "Het gaspedaal bleef niet hangen. Doordat hij over de kerbs reed werd er een trilling in zijn rechtervoet veroorzaakt. Dat konden wij meteen duidelijk zien", aldus Horner. "Het schakelen gaat op dat stuk van het circuit een beetje met schokken en dat in combinatie met de kerbs, heeft de trilling in zijn voet veroorzaakt."

Het verhaal van Christian Horner wordt door motorfabrikant Renault bevestigd. "De motor heeft precies gedaan wat het gaspedaal doorgaf. Het is gewoon logisch: wanneer er op het gaspedaal wordt gedrukt gebeurt er iets in de motor. De motor heeft precies gereageerd zoals deze behoort te reageren", aldus Renault-baas Cyril Abiteboul.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.