Red Bull neemt eind juni besluit over de krachtbron

Red Bull Racing neemt eind juni, begin juli een besluit over de krachtbron die ze vanaf 2019 gaan gebruiken. Renault heeft de Oostenrijkse formatie al een maand uitstel gegeven en nu lijken beide partijen overeenstemming te hebben bereikt over nog eens een maand uitstel, zo valt op te maken uit de context van de berichtgeving in de Duitse media.

Red Bull neemt eind juni besluit over de krachtbron
©Getty Images / Red Bull Racing

Renault wil verder met Red Bull Racing

Ondanks dat Red Bull en Renault het vorig jaar vaak niet met elkaar eens waren, wil de Franse autofabrikant toch wel graag verder met het Oostenrijkse team. "We willen graag doorgaan met Red Bull", laat Cyril Abiteboul optekenen door Auto Motor und Sport.

"Als Red Bull ons een garantie geeft van drie jaar, zijn wij bereid om nog meer te investeren. Het zou ons planningszekerheid bieden en de inzet van meer middelen rechtvaardigen", aldus de Renault-baas.

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft toe dat Red Bull eerst de vooruitgang van de twee motorleveranciers, Renault en Honda, wil afwachten. In Canada komen zowel Renault als Honda met een eerste upgrade van hun krachtbron.

Vanzelfsprekend hebben beide autofabrikanten hoge verwachtingen van hun nieuwe krachtbron. Naar verluidt brengt Renault 15pk meer vermogen mee naar het Canadese Montreal. Honda schijnt naar verluidt zelfs 20 extra paardenkrachten mee te nemen.

Christian Horner is natuurlijk blij met extra vermogen, maar "betrouwbaarheid van de MGU-K zou ook wenselijk zijn", aldus de Brit. Daniel Ricciardo won dan wel de Grand Prix van Monaco, maar het scheelde niet veel of hij had de eindstreep niet gehaald door een defecte MGU-K. Ricciardo zal dan ook in Canada een straf moeten incasseren van drie startplaatsen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.