Red Bull neemt eind juni besluit over de krachtbron

Red Bull Racing neemt eind juni, begin juli een besluit over de krachtbron die ze vanaf 2019 gaan gebruiken. Renault heeft de Oostenrijkse formatie al een maand uitstel gegeven en nu lijken beide partijen overeenstemming te hebben bereikt over nog eens een maand uitstel, zo valt op te maken uit de context van de berichtgeving in de Duitse media.

Red Bull neemt eind juni besluit over de krachtbron
©Getty Images / Red Bull Racing

Renault wil verder met Red Bull Racing

Ondanks dat Red Bull en Renault het vorig jaar vaak niet met elkaar eens waren, wil de Franse autofabrikant toch wel graag verder met het Oostenrijkse team. "We willen graag doorgaan met Red Bull", laat Cyril Abiteboul optekenen door Auto Motor und Sport.

"Als Red Bull ons een garantie geeft van drie jaar, zijn wij bereid om nog meer te investeren. Het zou ons planningszekerheid bieden en de inzet van meer middelen rechtvaardigen", aldus de Renault-baas.

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft toe dat Red Bull eerst de vooruitgang van de twee motorleveranciers, Renault en Honda, wil afwachten. In Canada komen zowel Renault als Honda met een eerste upgrade van hun krachtbron.

Vanzelfsprekend hebben beide autofabrikanten hoge verwachtingen van hun nieuwe krachtbron. Naar verluidt brengt Renault 15pk meer vermogen mee naar het Canadese Montreal. Honda schijnt naar verluidt zelfs 20 extra paardenkrachten mee te nemen.

Christian Horner is natuurlijk blij met extra vermogen, maar "betrouwbaarheid van de MGU-K zou ook wenselijk zijn", aldus de Brit. Daniel Ricciardo won dan wel de Grand Prix van Monaco, maar het scheelde niet veel of hij had de eindstreep niet gehaald door een defecte MGU-K. Ricciardo zal dan ook in Canada een straf moeten incasseren van drie startplaatsen.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET