VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACEuitslag

Red Bull neemt eind juni besluit over de krachtbron

Red Bull neemt eind juni besluit over de krachtbron
©Getty Images / Red Bull Racing

Red Bull Racing neemt eind juni, begin juli een besluit over de krachtbron die ze vanaf 2019 gaan gebruiken. Renault heeft de Oostenrijkse formatie al een maand uitstel gegeven en nu lijken beide partijen overeenstemming te hebben bereikt over nog eens een maand uitstel, zo valt op te maken uit de context van de berichtgeving in de Duitse media.

Renault wil verder met Red Bull Racing

Ondanks dat Red Bull en Renault het vorig jaar vaak niet met elkaar eens waren, wil de Franse autofabrikant toch wel graag verder met het Oostenrijkse team. "We willen graag doorgaan met Red Bull", laat Cyril Abiteboul optekenen door Auto Motor und Sport.

"Als Red Bull ons een garantie geeft van drie jaar, zijn wij bereid om nog meer te investeren. Het zou ons planningszekerheid bieden en de inzet van meer middelen rechtvaardigen", aldus de Renault-baas.

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft toe dat Red Bull eerst de vooruitgang van de twee motorleveranciers, Renault en Honda, wil afwachten. In Canada komen zowel Renault als Honda met een eerste upgrade van hun krachtbron.

Vanzelfsprekend hebben beide autofabrikanten hoge verwachtingen van hun nieuwe krachtbron. Naar verluidt brengt Renault 15pk meer vermogen mee naar het Canadese Montreal. Honda schijnt naar verluidt zelfs 20 extra paardenkrachten mee te nemen.

Christian Horner is natuurlijk blij met extra vermogen, maar "betrouwbaarheid van de MGU-K zou ook wenselijk zijn", aldus de Brit. Daniel Ricciardo won dan wel de Grand Prix van Monaco, maar het scheelde niet veel of hij had de eindstreep niet gehaald door een defecte MGU-K. Ricciardo zal dan ook in Canada een straf moeten incasseren van drie startplaatsen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.