VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Red Bull is niet van plan op te geven: "het tij zal spoedig keren"

Red Bull is niet van plan op te geven: "het tij zal spoedig keren"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull Racing is niet van plan uit te gaan als een nachtkaars. In Milton Keynes wordt keihard gewerkt aan de oplossingen voor de problemen waar het team in Oostenrijk en Hongarije tegenaan liep.

Christian Horner is glashelder en zeker van zijn zaak, als hij tegen Sky Sport F1 zegt: "De basis van de auto [RB16] is goed." Maar zoals gebleken is zijn er kwesties met de RB16 die aangepakt moeten worden. Zowel Max Verstappen als Alexander Albon klaagden steen en been over de balans, of althans het gebrek daarvan. De Red Bull-Honda RB16 is na de updates onvoorspelbaarder dan de bedoeling was.

Red Bull geeft toe dat de kwesties opgelost moeten worden, en het liefst nog voor het volgende Formule 1-weekend op het Britse circuit van Silverstone. Toch meent de Britse renstal nog altijd een titelkandidaat te zijn en het Mercedes nog erg lastig kan maken.

Ondanks de hoge verwachtingen in Hongarije en waar verwacht werd dat een poleposition van Max Verstappen tot de mogelijkheden behoorde, bleef het bij een beschamende P7 en P13. In de race ging het weer veel beter dan verwacht. Verstappen wist na een bliksemstart naar een knappe P2 te rijden en Albon sloot het Hongaarse avontuur als vijfde af.

"Ik denk dat de auto in racetrim beter is", gaat Horner verder. "We hebben te maken met enkele kwesties. De updates die we meebrachten naar Hongarije hebben niet gewerkt zoals we gehoopt en verwacht hadden. We moeten nu achterhalen waarom ze niet gewerkt hebben."

Vooral in de langzame bochten is Mercedes sneller geworden, en daar schiet de RB16 momenteel te kort. "Op sommige delen van de baan waren we erg sterk, maar in andere delen lieten we juist weer tijd liggen. Tijdens de race is dat anders, maar we moeten op dat gebied verbeteren", voegt Horner toe.

Na de teleurstellingen in Oostenrijk en Hongarije is Red Bull in de op te lossen kwesties gedoken. "Hongarije is van oudsher een circuit waar we goed presteren, maar nu werden de problemen die we in Oostenrijk hadden nog eens versterkt. We hebben nu veel data verzameld en werken eraan om zo snel mogelijk met de antwoorden te komen", aldus de Red Bull-teambaas, die er van overtuigd is dat de auto van 2020 goed is, "in de basis is de RB16 een goede auto."

"Ik verwacht niet dat het lang duurt voordat we de onderste steen boven hebben. Ik weet zeker dat we het tij snel kunnen keren", aldus Horner optimistisch.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.