Red Bull-coureur Max Verstappen staat niet stil bij de dood

Red Bull-coureur Max Verstappen staat niet stil bij de dood
Foto: Max Verstappen #33 (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

Ziggo Sport zond donderdagavond een interview uit met Max Verstappen. De Nederlandse Red Bull Racing-coureur werd geïnterviewd door Wilfried de Jong. De Formule 1-coureur werd door De Jong aan de tand gevoeld in zijn woonplaats Monaco. Een van de onderwerpen waarover gepraat werd was de onvermijdelijke dood.

Als meest recente ongeval in de Formule 1, met de dood tot gevolg, werd het dramatische ongeval van Jules Bianchi aangehaald. De Fransman botste tijdens de Grand Prix van Japan in 2014 snoeihard tegen een shovel. De bolide van Bianchi schoof onder het zwaarste deel (de achterzijde) van de shovel en Bianchi werd zwaargewond afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Een CT-scan toonde aan dat Bianchi ernstig hersenletsel had opgelopen. Jules Bianchi raakte in coma en zou nooit meer bij kennis komen. Op vrijdag 17 juli overleed Ferrari-junior Jules Bianchi.

Formule 1-coureur Max Verstappen reageerde in het interview op het noodlottige ongeval van de Franse Formule 1-coureur en de onvermijdelijke dood na het leven.

"Je zag meteen dat het goed fout was", aldus Verstappen in het interview op Ziggo Sport over het ongeval van zijn Franse collega. "Als iemand tegen een kraanwagen [shovel] klapt en er zit dan geen beweging meer in, dan is het niet goed."

"Ik heb meer van dat soort dingen meegemaakt in mijn carrière. Ik heb bijvoorbeeld in 2009 bij een kartwedstrijd iemand zien overlijden. Ik zag hem gereanimeerd worden. Toen voelde ik wel aankomen wat een paar uur later werd bevestigd. Dat is niet fijn, maar er kleven nou eenmaal bepaalde risico's aan deelname aan de autosport."

"Je moet door. Ik kan het ook wel makkelijk achter me laten. Ik kijk wel redelijk makkelijk tegen de dood aan. Het gebeurt als het gebeurt. Hopelijk hoef je het niet te plannen. Dat je bijvoorbeeld ziek wordt en het niet meer gaat. Als het niet te dragen is, heeft het geen zin om te leven toch?"

"Over het algemeen is autosport best veilig. Het gebeurt niet vaak, maar het gebeurt wel. Onderling hebben we het er als coureurs ook niet over. Over angst hebben we het sowieso niet. Als je dat hebt, kun je sowieso niet goed presteren. De dood, ja, het gebeurt, gelukkig ben ik 20 jaar en heb ik als het goed is nog even. Maar de dood, ik sta er in ieder geval niet bij stil."

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.