Red Bull brengt aero-updates mee naar Silverstone: "Niets fundamenteels"

Red Bull brengt aero-updates mee naar Silverstone: "Niets fundamenteels"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull Racing moet een inhaalslag maken. Dat is gebleken na de eerste drie races van het korte Formule 1-seizoen. Red Bull-Honda komt te kort op motorvermogen, maar ook de aerodynamica liet in Oostenrijk en Hongarije te wensen over.

Volgens dr. Helmut Marko heeft Red Bull Racing aanknopingspunten gevonden, die het aerodynamische aspect iets moeten verbeteren. Maar de adviseur van Red Bull is wel terughoudend. "Ik ben bang dat er nog niets fundamenteels zal veranderen", aldus Marko in gesprek met Kronen Zeitung. "Maar we hebben veel bij ons op het gebied van aerodynamica. Onderdelen die onze problemen - die we onlangs hadden, zouden moeten verkleinen."

Marko hoopt dat Max Verstappen en Alexander Albon de Mercedes-coureurs op zijn minst lastig kunnen vallen. Wat betreft het "fundamentele probleem", waarover Marko in Hongarije sprak, lijkt Red Bull aanknopingspunten te hebben. "Ja, we zijn iets op het spoor", aldus Marko tegenover de Oostenrijkse krant. Maar de Oostenrijker erkent ook dat Mercedes mijlen ver vooruit is. "Petje af voor Mercedes, die alles weer uitstekend voor elkaar hebben", complimenteert de gediplomeerde advocaat.

Wat het weer betreft zit dat het aankomend weekend ook niet mee voor Red Bull-Honda. Ondanks dat de temperatuur vrijdag tot ruim 30 graden stijgt, daalt het kwik op zaterdag en krijgt dat een vervolg op zondag. Op zondag wordt het niet warmer dan een graad of twintig. En ook de kans dat het gaat regenen is te verwaarlozen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.