Red Bull achterhaalt probleem, uiterlijk in Spanje oplossing

Red Bull Racing heeft de vinger achter het probleem weten te krijgen. De Oostenrijkse renstal kampt met aerodynamische problemen, waardoor het RB15-chassis niet volledig benut kan worden. Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko laat weten het team uiterlijk in Spanje met een volwaardige oplossing komt.

Red Bull achterhaalt probleem, uiterlijk in Spanje oplossing
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kon in Bahrein niet de juiste balans vinden met de RB15. Een en ander heeft te maken met een "klein foutje" in de aerodynamica. Of Red Bull al in China een stapje in de goede richting kan maken is allerminst zeker. Maar tegenover Motorsport-Total laat Helmut Marko weten dat de problemen ontstaan zijn toen de laatste testdag niet volledig benut kon worden. Dit kwam omdat Pierre Gasly de dag daarvoor een zware crash meemaakte en Red Bull niet voldoende reserve onderdelen meer voor handen had.

"We hebben tijdens de laatste dag in Barcelona gekozen voor een tussenoplossing, want door de crash van Gasly was niet het volledige pakket meer beschikbaar", laat Marko door Motorsport-Total optekenen. "In Bahrein ontdekte we dat er een klein foutje in de aerodynamica zat en we denken nu te weten dat waar de oorzaak van is. We hebben dinsdag [tijdens de eerste in-season testdag, red.] enkele wijzigingen doorgevoerd en de tijd van Verstappen was toen al aardig."

Volgens de Oostenrijkse Red Bull-topman is er niets mis met de filosofie achter het concept van de RB15. "Het gaat nu nog om enkele details en dat maken we niet voor het eerst mee. We weten waar het aan ligt, maar of we het probleem al voor China kunnen oplossing is momenteel nog niet duidelijk", zegt Marko. Maar hij belooft wel dat het probleem in het GP-weekend van Spanje opgelost is. "In ieder geval zal het in Barcelona opgelost zijn."

Als Red Bull Racing pas in Spanje een volwaardige oplossing aanlevert, kan met redelijke zekerheid worden aangenomen dat de hoop op de wereldtitel voor Red Bull Racing en Max Verstappen voorlopig nog even op ijs gezet moet worden. De komende week wordt er meer nieuws verwacht.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Aston Martin Red Bull RacingChina 1000Dr. Helmut MarkoF1 GP Bahrein 2019F1 GP China 2019F1 GP Spanje 2019Max VerstappenPierre GaslyRed Bull F1Red Bull RB15Red Bull-Honda
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.