Red Bull achterhaalt probleem, uiterlijk in Spanje oplossing

Red Bull achterhaalt probleem, uiterlijk in Spanje oplossing
©Red Bull
5 apr 2019 - 11:04
Ries Boogert
DELEN

Red Bull Racing heeft de vinger achter het probleem weten te krijgen. De Oostenrijkse renstal kampt met aerodynamische problemen, waardoor het RB15-chassis niet volledig benut kan worden. Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko laat weten het team uiterlijk in Spanje met een volwaardige oplossing komt.

Max Verstappen kon in Bahrein niet de juiste balans vinden met de RB15. Een en ander heeft te maken met een "klein foutje" in de aerodynamica. Of Red Bull al in China een stapje in de goede richting kan maken is allerminst zeker. Maar tegenover Motorsport-Total laat Helmut Marko weten dat de problemen ontstaan zijn toen de laatste testdag niet volledig benut kon worden. Dit kwam omdat Pierre Gasly de dag daarvoor een zware crash meemaakte en Red Bull niet voldoende reserve onderdelen meer voor handen had.

"We hebben tijdens de laatste dag in Barcelona gekozen voor een tussenoplossing, want door de crash van Gasly was niet het volledige pakket meer beschikbaar", laat Marko door Motorsport-Total optekenen. "In Bahrein ontdekte we dat er een klein foutje in de aerodynamica zat en we denken nu te weten dat waar de oorzaak van is. We hebben dinsdag [tijdens de eerste in-season testdag, red.] enkele wijzigingen doorgevoerd en de tijd van Verstappen was toen al aardig."

Volgens de Oostenrijkse Red Bull-topman is er niets mis met de filosofie achter het concept van de RB15. "Het gaat nu nog om enkele details en dat maken we niet voor het eerst mee. We weten waar het aan ligt, maar of we het probleem al voor China kunnen oplossing is momenteel nog niet duidelijk", zegt Marko. Maar hij belooft wel dat het probleem in het GP-weekend van Spanje opgelost is. "In ieder geval zal het in Barcelona opgelost zijn."

Als Red Bull Racing pas in Spanje een volwaardige oplossing aanlevert, kan met redelijke zekerheid worden aangenomen dat de hoop op de wereldtitel voor Red Bull Racing en Max Verstappen voorlopig nog even op ijs gezet moet worden. De komende week wordt er meer nieuws verwacht.

DELEN
Meer nieuws
MEEST GELEZEN
GP van Spanje over
dgn uur min sec
F1 GP Spanje
vrijdag 10 mei 2019
1e Vrije Training11:00 - 12:30
2e Vrije Training15:00 - 16:30
zaterdag 11 mei 2019
3e Vrije Training12:00 - 13:00
Kwalificatie 15:00 - 16:00
zondag 12 mei 2019
Race 15:10 - 17:10
Montmeló / F1-weer
Circuit de Barcelona-Catalunya / 4,655 km
Race: 66 ronden / 307,104 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN