VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Reactie van Max Verstappen en Sebastian Vettel na incident

Reactie van Max Verstappen en Sebastian Vettel na incident
Foto: Max Verstappen #33 (Aston Martin Red Bull Racing) - Bron: Red Bull Racing

Max Verstappen leek in Shanghai op weg om zijn vierde Grand Prix-overwinning te gaan binnenslepen. Maar het liep allemaal even anders. Bij een noeste inhaalpoging van de Nederlander op Sebastian Vettel spinde beiden coureurs en verloren zo enkele plekken. Max Verstappen kreeg, omdat hij volgens de wedstrijdleiding de veroorzaker was van de aanvaring, tien seconden tijdstraf.

Max Verstappen zei na de race, die hij alsnog als vijfde wist te eindigen: "Ik zag een gat, maar mijn voorwielen blokkeerden en die van Vettel niet en daarom raakte ik hem, het was mijn fout", geeft Max Verstappen ruiterlijk toe tegenover Sky Sports.

Volgens Sebastian Vettel ging het ongeveer op de zelfde manier als dat Verstappen beschrijft, maar voegt er aan toe: "Max heeft het verkeerd ingeschat. Ik was helemaal niet van plan om hem af te houden, dat had immers geen zin. De Red Bull's waren gewoon veel sneller dan wij."

"Hij [Max Verstappen] had kunnen weten dat er zijwind was, die was er namelijk de hele race en dat heeft hij compleet verkeerd ingeschat", aldus Vettel tegenover Sky Sports.

Max Verstappen wist ondanks zijn tijdstraf toch nog als vijfde de race te eindigen, terwijl Sebastian Vettel, die van polepositie aan de race gestart was, genoegen moest nemen met de achtste plaats. In de laatste ronden werd hij ook nog door Fernando Alonso ingehaald.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.