Ralf Schumacher: "Het lijkt Red Bull voor de wind te gaan"

Ralf Schumacher heeft als voormalig Formule 1-coureur recht van spreken en durft dan ook te beweren dat het dit keer niet Mercedes is, maar Red Bull die met de beste papieren op de grid verschijnt. "Verstappen zal vanaf het begin mee kunnen doen."

Ralf Schumacher: "Het lijkt Red Bull voor de wind te gaan"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Sergio Perez - wintertest 2021 - dag 2

Voor het eerst in jaren kende Red Bull Racing een vrijwel probleemloze wintertest. Mercedes daarentegen had het voor het eerst in jaren behoorlijk zwaar. Hamilton en Bottas reden in verhouding weinig kilometers. Ook Aston Martin kende veel technische problemen met de versnellingsbak en de Mercedes-motor.

Tegenover Sky Deutschland liet Ralf Schumacher van zich horen. "Er zijn wat dingen veranderd afgelopen winter. Het ziet er naar uit dat Verstappen boven op de Mercedessen zit in tegenstelling tot de afgelopen jaren. Hij had weinig problemen met de RB16B in Bahrein en hoefde vrijwel niet te corrigeren."

Schumacher beoordeelde Red Bull dan ook aan de hand van de rondetijden. "Complimenten aan het team, de rondetijden waren goed te noemen, ook die van Sergio Perez. Het ziet er allemaal soepeler uit met de motor. Honda wil de sport verlaten met een klapper. Verstappen zal vanaf het begin mee kunnen doen", aldus Schumacher.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Bahrein 2021Max VerstappenRalf SchumacherRed Bull F1Sergio PerezWintertest 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.