Räikkönen teleurgesteld, Giovinazzi ziet kansen om punten te scoren

Kimi Räikkönen kan niet tevreden zijn met zijn kwalificatie op Silverstone. De enkelvoudige wereldkampioen, die dit jaar voor Alfa Romeo Racing uitkomt, moet het zondagmiddag doen met P12. Zijn Italiaanse teamgenoot Antonio Giovinazzi staat voor Räikkönen, op P11.

Räikkönen teleurgesteld, Giovinazzi ziet kansen om punten te scoren
© Pirelli F1 Media

Het enige voordeel voor het rijderspaar van Alfo Romeo Racing is dat ze zelf mogen bepalen op welke band zij aan de race op Silverstone beginnen. Op de vraag of hij het als een voordeel ziet dan hij zelf kan kiezen op welke band hij aan de race begint antwoordt Räikkönen op karakteristieke wijze: "Iedereen vraagt of de vrije keuze van banden een voordeel is, maar hoe kan ik dat weten?", zegt hij bondig tegenover Motorsport-Total. "Dat zullen we morgen zien."

Räikkönen is allerminst tevreden met de twaalfde startpositie. "Helaas hadden we de snelheid niet, het lijkt er op dat we hier een lastig weekend hebben, het is moeilijk om alles samen te laten vallen", aldus 'The Iceman'.

Giovinazzi is iets positiever, ook al miste hij Q3 op een tiende van een seconde na. De Italiaan maakte in zijn laatste run een foutje in de laatste bocht en zag zijn kansen op Q3 verdampen. "De verschillen zijn zo klein en dan betaal je de prijs met zo'n klein foutje. Maar als we een goede start en een goede strategie hebben kunnen we voor punten vechten", aldus Giovinazzi.

Räikkönen rijdt een wat wisselend seizoen en dat is ook te zien in het aantal punten dat hij heeft gescoord. Zo haalt hij zes punten en zo weer nul. Giovinazzi heeft tot nu toe nog maar één punt gehaald. Of hij zondag dat aantal kan verdubbelen is nog maar de vraag. Räikkönen zal er alles aan doen om voor zijn teamgenoot te komen. Verder ziet de Italiaan ook nog Sainz jr. achter zich en heeft onder meer Albon, Hulkenberg en Norris voor zich.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET