Räikkönen redt met negende startplek de eer voor Alfa Romeo

Kimi Räikkonen heeft een fantastische eerste kwalificatie gereden in Melbourne. Hij kwalificeerde zich op een 9e plek, voor Perez. Zijn teamgenoot Giovinazzi bleef steken op een 14e plek. Daarmee kan Alfa Romeo F1 redelijk opgelucht adem halen.

Räikkönen redt met negende startplek de eer voor Alfa Romeo
©Pirelli F1 Media

Kimi zou Kimi niet zijn als hij niet in de top 10 zou eindigen. De Fin kent maar één stand: knallen. En dat was absoluut te zien. Teamgenoot Giovinazzi deed het voor een nieuwkomer zeker niet slecht, maar het had voor de comeback van Alfa Romeo Racing leuk geweest al beiden in de top 10 waren geraakt.

Belangrijk was om in elk geval Q2 te halen en niet onderuit te gaan in Q1. Dat redde de Italiaan. Wellicht had er meer in gezeten, maar uiteindelijk worden zondag de punten verdeeld.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET