Räikkönen redt met negende startplek de eer voor Alfa Romeo

Räikkönen redt met negende startplek de eer voor Alfa Romeo
©Pirelli F1 Media

Kimi Räikkonen heeft een fantastische eerste kwalificatie gereden in Melbourne. Hij kwalificeerde zich op een 9e plek, voor Pérez. Zijn teamgenoot Giovinazzi bleef steken op een 14e plek. Daarmee kan Alfa Romeo F1 redelijk opgelucht adem halen.

Kimi zou Kimi niet zijn als hij niet in de top 10 zou eindigen. De Fin kent maar één stand: knallen. En dat was absoluut te zien. Teamgenoot Giovinazzi deed het voor een nieuwkomer zeker niet slecht, maar het had voor de comeback van Alfa Romeo Racing leuk geweest al beiden in de top 10 waren geraakt.

Belangrijk was om in elk geval Q2 te halen en niet onderuit te gaan in Q1. Dat redde de Italiaan. Wellicht had er meer in gezeten, maar uiteindelijk worden zondag de punten verdeeld.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.