VT117 jul - 11:00
VT217 jul - 15:00
VT318 jul - 12:00
QUALI18 jul - 15:00
RACE19 jul - 15:10

Räikkönen baalt mee met Vettel: "Opeens gaat het fout"

Räikkönen baalt mee met Vettel: "Opeens gaat het fout"
Foto: Kimi Räikkönen #7 (Ferrari) - Bron: Scuderia Ferrari Media

Het was wederom een teleurstellend weekend voor het team van Ferrari. Het enige pluspunt voor Kimi Räikkönen was dat hij weer eens een keer een race kon uitrijden, dat was alweer een paar wedstrijden geleden. Dit weekend had de Fin echter wederom pech met een versnellingsbakwissel. De wereldkampioen van 2007 ging daardoor van een elfde plaats van start. Meer dan een vijfde plaats zat er daardoor vandaag in de race niet in.

En met een vijfde plaats maak je Kimi bepaald niet blij, toch moest hij toegeven dat dit het maximale resultaat was dit weekend: "De wagen was een beetje lastig, ik had niet de beste balans. Het is moeilijk om andere wagens te volgen op dit circuit, dus we hebben het redelijk goed gedaan om anderen in te halen", zo vertelde hij na de race aan de internationale pers.

De Fin was zondag veelvuldig in beeld met inhaalacties. Kimi gaf dan ook aan zich vermaakt te hebben op Suzuka: "Ik had een goede start en probeerde wat posities goed te maken, maar ging breed bij het inhalen van Hülkenberg. Ik raakte daardoor buiten de baan. Ik verloor veel posities, waardoor ik in nog meer gevechten belandde, wat dan wel weer leuk was. Het is alleen jammer dat het om de vijfde plaats ging."

Räikkönen zag vroeg in de race dat Sebastian Vettel opeens voor hem reed. Een positie die de Fin liever niet cadeau had gekregen: "Ik weet niet wat er met Sebastian is gebeurd. Het is vreemd, ontzettend jammer voor hem. Onze wagens zijn het hele weekend perfect en dan gaat het op zondag plots mis. Daar moeten we aan werken."

Door: Robertjan Vos van Zalingen0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Hongarije
vrijdag 17 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 18 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 19 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Hongarije
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.