Racing Point wordt vanaf 2021 Aston Martin F1-fabrieksteam

Racing Point wordt vanaf 2021 Aston Martin F1-fabrieksteam
© Racing Point F1

Lawrence Stroll heeft een flinke investering gedaan in de Britse autofabrikant Aston Martin. De vader van Lance Stroll heeft samen een consortium een bedrag van 182 miljoen Britse pond een minderheidsbelang genomen in Aston Martin.

Het resultaat van de transactie is dat Lawrence Stroll voor 16,7 procent eigenaar is van Aston Martin. Tevens zal de Canadese miljardair voorzitter worden van de Britse autofabrikant. Penny Hughes zal als gevolg daarvan aftreden als voorzitter, zodra de transactie is afgerond.

Verder zal Racing Point, waarvan Lawrence Stroll eigenaar is, vanaf 2021 verdergaan als fabrieksteam van Aston Martin. Dit houdt bovendien in dat Red Bull Racing aan het eind van 2020 afscheid neemt van Aston Martin als titelsponsor. Red Bull heeft reeds in een verklaring laten weten dat ze het huidige contract met Aston Martin keurig laten doorlopen tot aan het eind van 2020.

De overname van Aston Martin door Lawrence Stroll zat er al enkele weken aan te komen. Sinds eind vorig jaar waren er besprekingen en sinds begin januari werden de berichten over een overname serieuzer. Een ander partij die ook toetreedt tot de groep investeerders is het Chinese bedrijf Geely, wat ook al aandelen bezit van Volvo en Lotus. Het belang van de Chinezen zou naar verluidt het uitwisselen van technische kennis zijn.

Lees ook: Red Bull Racing bevestigt aanstaande scheiding met Aston Martin

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.