VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Racing Point verwacht veel van de komst van Sebastian Vettel

Racing Point verwacht veel van de komst van Sebastian Vettel
© Ferrari F1

Aan het eind van dit seizoen zal Sebastian Vettel zich bij Racing Point voegen. Het vallen de vlag in Abu Dhabi markeert voor de Duitser de afsluiting van een erg moeilijk laatste seizoen bij Ferrari en zicht op een fris en nieuw begin bij een nieuw team. Bij Racing Point kijken ze reikhalzend uit naar de komst van de viervoudig wereldkampioen.

"We kijken er erg naar uit. We weten allemaal dat Sebastian een goede coureur is. Hij heeft gewoon de juiste auto en de juiste mensen om zich heen nodig, om zijn werk goed te doen", aldus Andy Green, technisch directeur bij het toekomstige Aston Martin F1, tegenover Auto, Motor und Sport. "Het is duidelijk dat hij het nu niet makkelijk heeft, maar we kunnen hem alles geven wat hij nodig heeft om terug te keren naar zijn oude vorm. Iedereen bij Racing Point kijkt er naar januari, om met Sebastian aan de slag te gaan."

Waar het bij Racing Point - het team wat volgend jaar als Aston Martin F1 verder zal gaan - ontbreekt het aan een coureur met de juiste ervaring. Sebastian Vettel weet, ook al is het weer een poosje geleden, hoe je Grands Prix moet winnen en heeft een behoorlijk dosis ervaring. De Duitser won 53 F1-races, scoorde 57 polepositions en won viermaal de wereldtitel.

Alleen al zijn aanwezigheid zal ieder teamlid een motivatie-boost geven.

Andy Green is ervan overtuigd dat de komst van Sebastian Vettel Racing Point/Aston Martin F1 een boost zal geven. "Sebastian zal ons verder helpen. Alleen al zijn aanwezigheid zal ieder teamlid een motivatie-boost geven. Als er een meervoudig wereldkampioen achter het stuur van een van onze auto's zit, dan verwachten de mensen die de auto gebouwd hebben er veel van. We verdienen het gewoon", benadrukt Green. "18 maanden geleden ging ons team bijna failliet en nu komt er een wereldkampioen voor ons rijden. Bij ons kan hij opnieuw opbloeien."
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.