Racing Point-teambaas provoceert: 'Hoeveel titels heeft Verstappen?'

De aanvaring tussen Max Verstappen en Esteban Ocon, tijdens en na de Grand Prix van Brazilië, blijft maar door galmen. Racing Point Force India-teambaas Otmar Szafnauer is vooral bezorgd over het gedrag van Verstappen na de race op Interlagos.

Racing Point-teambaas provoceert: 'Hoeveel titels heeft Verstappen?'
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Na zijn pitstop zat Esteban Ocon achter Max Verstappen en hij was twee tienden per ronden sneller dan de Nederlander. Echter lag hij op een ronde achterstand ten opzichte van de leider in de wedstrijd, die zelfde Max Verstappen.

FIA-racedirecteur Charlie Whiting heeft al duidelijk te kennen gegeven dat Esteban Ocon volgens de reglementen op alle punten fout zat. Dus daar hoeft niemand meer aan te twijfelen.

"Iemand mag zich ontdoen van een ronde achterstand, maar moet dat met de grootst mogelijk zorg doen en mag nooit de leider in de wedstrijd een strobreedte in de weg leggen", aldus Charlies Whiting.

Maar toch wil Otmar Szafnauer nog zijn gelijk halen. "De leider moet ook ruimte geven, als ze al naast elkaar zitten", aldus Szafnauer tegenover Auto Motor und Sport. "In het tweede deel van de bocht zat Esteban aan de binnenkant, dus Verstappen had niet naar binnen moeten gaan."

Vervolgens stelt de 54-jarige Roemeen: "Hoeveel wereldtitels heeft Hamilton gewonnen? Vijf en waarom? Omdat hij niet alleen snel is, maar ook slim. Hoeveel titels heeft Verstappen tot nu toe", provoceert Otmar Szafnauer.

Otmar Szafnauer lijkt volledig voorbij te gaan aan het feit dat Max Verstappen zijn banden moest managen en er alle belang bij had om een vrije baan voor zich te houden, om zo doende Lewis Hamilton van zich af te houden.

Als Max Verstappen de Fransman voorbij had laten gaan, had hij mogelijk een blok kunnen vormen om zo de Nederlander op te houden, ten bate van Lewis Hamilton.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.