Racing Point-teambaas na Abu Dhabi: "welverdiend resultaat"

Racing Point-teambaas na Abu Dhabi: "welverdiend resultaat"
© Pirelli

Sergio Pérez was zondag tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi 'best of the rest'. Hij finishte als zesde. Zijn teamgenoot Lance Stroll finishte niet, niet echt een einde van het seizoen waar hij van droomde.

Pérez vertelde eerlijk dat vooral het eerste deel van de race rommelig was. "Ik werd hard geraakt door Gasly (...) en verloor daardoor een positie aan Magnussen. Doordat de DRS niet werkte, zakte ik verder achter hem maar kon hem uiteindelijk toch inhalen. Na een lange eerste stint moesten we hard pushen in het middenveld." Het einde van de race was daardoor wel zo 'zoet'. "We hadden een heel sterk einde van de race waar ik in de laatste ronde Norris inhaalde. Dat was één van mijn beste inhaalacties uit mijn carrière. De zes punten die ik scoorde, betekende ook dat ik in de top 10 in het rijders kampioenschap ben geëindigd. Ik kan niet wachten op 2020."

Stroll stelde niet teleur met zijn acties en aanvaringen en sprak van een teleurstellende race. "Ik had contact met Gasly in de eerste ronde en moest al gelijk naar binnen voor een nieuwe neus. Dat betekende ook een nieuwe strategie. Maar uiteindelijk verloor ik zoveel tijd met de vleugelwissel dat ik dat niet meer kon goedmaken. Helaas had ik ook nog een remplobleem aangezien ik issues had om de auto te stoppen. Dat was waarom ik de race moest staken."

Teambaas Otmar Szafnauer was vooral te spreken over zijn Mexicaanse rijder. "Ik ben blij dat we het seizoen konden eindigden met een strakke performance en zevende plaats voor Checo. Dat was een welverdiend resultaat voor het hele team. De inhaalactie op Norris in de laatste ronde was de kers op de taart. Helaas eindigde Lance zijn race in een DNF (Did Not Finish) door remproblemen. Maar daarvoor had hij al een moeilijke race met wat schade in de openingsronde en daardoor ook een pitstop. Dat betekende het einde voor Lance om te strijden voor punten."

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.