Racing Point starten vanuit puntenrijke positie in Rusland

De Pink Panthers hebben zich weer van hun snelle kant laten zien. Beide Racing Point Force India coureurs starten zondagmiddag vanuit de top tien hun grote prijs van Rusland.

Racing Point starten vanuit puntenrijke positie in Rusland
©Racing Point F1

Esteban Ocon was de betere van de twee en hij start vanaf de zesde plek. Teamgenoot Sergio Pérez doet dat twee plekken achter hem op een achtste plek. Q1 en Q2 waren geen verrassing voor de Pink Panthers. Alleen in Q1 stond Pérez nog voor zijn Franse teamgenoot. Ocon liet echter zien daar niet van onder de indruk te zijn.

In zowel Q2 als Q3 liet hij zien de snellere coureur te zijn. De kans op punten is groot. Volhouden, uit de mêlee blijven, de juiste strategie en geen domme moves – zeker niet naar elkaar - maken zullen zorgen voor de broodnodige punten.

Sauber-coureur Marcus Ericsson kwam maar een keer in actie tijdens Q3. Jammer wel dat hij zich niet in de strijd wilde gooien. Hij zette voor de vorm een tijd neer. Hij start dus morgen vanaf een tiende plek. Beide heren staan in elk geval er goed voor, punten moet mogelijk zijn maar ook dat is afhankelijk van een dosis geluk, het aantal safety cars, uitvallers enzovoort. Maar bovenal: goed racen.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.