Racing Point pakt eerste punten in de Grand Prix van België

Racing Point Force India heeft zijn eerste punten gescoord tijdens de F1 Grand Prix van België. En hoe! Sergio Pérez eindigde als 5e, gevolgd door zijn teamgenoot Esteban Ocon op een 6e plaats. Dat zal lekker aanvoelen voor het team dat een moeilijke tijd heeft doorgemaakt en nog zal doormaken.

Racing Point pakt eerste punten in de Grand Prix van België
©Racing Point Force India F1

Ocon en Pérez hadden zich prima gekwalificeerd op de 2e startrij op P3 en P4. De start was spannend en het leek erop dat Ocon naar P2 kon, maar dat pakte niet goed uit. Hij moest plek maken om niet in een ander te rijden en zag zijn teamgenoot de derde plek innemen. Dit bleef zo na de safetey car situatie veroorzaakt door Nico Hülkenberg in bocht 1.

Na de herstart was er weinig reuring in de wedstrijd. In rondje 6 was het nog even spannend tussen Ocon en Verstappen. Ocon verdedigde, maar kon de Nederlander niet echt aan. Hij liet zijn auto niet staan en dan was genoeg voor Verstappen. Een paar ronden later zag Pérez Verstappen in zijn achter spiegels. Maar ook hij was geen partij.

Daarna volgde een ietwat saaie voortzetting van de wedstrijd. De pitstops waren voorspelbaar en zorgden niet voor een grote verschuiving.

Bottas zorgde aan het einde van de race nog voor wat spektakel die de Mexicaan onder druk zette. Checo riep over de boordradio ‘alles te geven’ gevolgd door een diepe zucht. In ronde 41 ging Bottas aan hem voorbij na mooie verdedigende acties. Eén ding: hij zette in elk geval niet de deur wagenwijd open. Racing Point Force India mag feest vieren. Met een 1-2’tje best of the rest.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.