Racing Point na drie races op magere achtste plek in tussenstand

SportPesa Racing Point F1 heeft dankzij Sergio Pérez punten gescoord in China bij de duizendste Formule 1 Grand Prix. Pérez finishte als achtste en pakte zodanig de broodnodige punten voor Racing Point. Zijn teamgenoot Lance Stroll eindigde in China op de twaalfde plaats.

Racing Point na drie races op magere achtste plek in tussenstand
©Racing Point

Dat het team punten heeft gescoord is min of meer verrassend en kwam zeker door de wereldstart van Perez. De Mexicaan startte vanaf een twaalfde plek en won er vier. Die plekken raakte hij gedurende de hele wedstrijd niet meer kwijt. Hij profiteerde vol van het min of meer kansloze Haas F1 team die totaal geen race pace had.

Lance Stroll startte op een zestiende plaats en wist vier plekken hoger te finishen, maar opnieuw was het pijnlijk duidelijk dat de Canadees niet het killer instinct heeft dat andere coureurs wel hebben. Ondanks het pushen, duwen en trekken was het niet meer dan logisch dat hij net als anderen profiteerde van het uitvallen van Hülkenberg en de straf van Kvyat en daarna ook het uitvallen van de Rus. Al met al opnieuw een kleurloze wedstrijd voor de 'rich kid'.

Na drie Grands Prix staat Racing Point met zeven punten op een magere achtste plaats, drie punten voor Toro Rosso en zeven punten voor het puntloze Williams F1. Sergio Pérez heeft vijf punten voor zijn rekening genomen en Lance Stroll twee punten. Om weer op het oude niveau van het voormalige Force India te komen moet er heel wat gebeuren binnen de Britse renstal.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET