VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Racing Point gaat in beroep tegen straf: 'Straf is onredelijk'

Racing Point gaat in beroep tegen straf: 'Straf is onredelijk'
© Racing Point F1

Racing Point heeft gebruik gemaakt van het recht om in beroep te gaan tegen de straf, die het Formule 1-team vorige week vrijdag te horen kreeg van de FIA. Volgens teameigenaar is de straf onredelijk en eist de Canadese miljardair dat de straf ongedaan wordt.

Gisteren liep de deadline af voor het indienen van protest tegen de uitspraak van de FIA inzake de 'illegale' Racing Point RP20. Alleen Ferrari en Renault maakten gebruik van het recht om beroep aan te tekenen tegen de, in de ogen van velen, te milde straf. McLaren en Williams spraken eerder ook de bereidwilligheid uit om in beroep te gaan, maar haakten uiteindelijk af.

Volgens de BBC heeft Racing Point op haar beurt beroep aangetekend tegen de straf die het vorige week vrijdag kreeg opgelegd: voor de Grand Prix van Steiermark per auto 200.000 euro boete en 7,5 punten aftrek. In totaal een geldboete van 400.000 euro en 15 WK-punten aftrek. En dat is in de ogen van Lawrence Stroll niet redelijk. Hij eist dan ook dat de straf wordt teruggedraaid.

De FIA krijgt het er druk mee. Aan de ene kant vinden de concurrerende teams dat de strafmaat voor Racing Point veel te laag is, en aan de andere kant vindt Racing Point dat ze onschuldig zijn en helemaal geen straf verdienen. Racing Point moest wel in beroep gaan, want anders zouden ze schuld bekennen. En dat is Lawrence Stroll niet van plan. Nu niet en nooit niet. Wordt vervolgd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.