Racing Point maakt datum onthulling van nieuwe F1-bolide bekend

Racing Point maakt datum onthulling van nieuwe F1-bolide bekend
© Racing Point F1

Woensdagavond heeft het Formule 1-team van Racing Point de datum bekendgemaakt waarop zij de 2020-bolide aan de pers onthullen. Exacte data ontbreken nog, maar de melding op onder andere Twitter laat niet veel te raden over.

Racing Point F1 zal het nieuwe strijdwapen, waarmee de Britse renstal uit Silverstone de concurrentie te lijf wil gaan in 2020, op vrijdag 17 februari aan presenteren. De nieuwe F1-bolide van Racing Point wordt in het Oostenrijkse Mondsee gepresenteerd. De reden dat de onthulling in Mondsee plaatsvindt, is dat dit de uitvalsbasis een van de hoofdsponsors is, BWT. Na de teampresentatie moet het team haast maken om twee dagen later klaar te staan in Barcelona, alweer de eerste van twee wintertests begint.

De eerste officiële wintertests begint op woensdag 19 februari om exact 09:00 uur en duurt drie dagen. De tweede wintertest begint op woensdag 26 februari en duurt tot vrijdag 29 februari. Daarna moet het voor de teams duidelijk zijn waaraan ze moeten werken om op zondag 15 maart goed voor de dag kunnen komen.

Racing Point is het zesde Formule 1-team wat officieel hun presentatiedatum bekendmaakt. De datum - 12 februari, die door de Duitse pers naar buiten kwam, is nog niet door Red Bull Racing bevestigd.

AGENDA ONTHULLING F1-AUTO'S 2020

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.