Racing Point-coureurs erg tevreden na de vrijdagtrainingen

Racing Point-coureurs erg tevreden na de vrijdagtrainingen
© Racing Point F1

De coureurs van het Racing Point Formule 1-team bevonden zich na de vrijdagtrainingen op posities waar ze in 2019 niet of nauwelijks terecht kwamen: Ruimschoots in de top tien van de tijdenlijsten, op een enkele P11 van Lance Stroll na.

Sinds de wintertests eind februari in Barcelona is er over de nieuwe auto van Racing Point veel gesproken en geschreven. Het is volgens velen een exacte kopie van de Mercedes van 2019, de W10. Dit wordt stellig ontkent door Racing Point en Mercedes, maar andere teams waaronder Red Bull Racing hebben bedenkingen.

Lance Stroll en Serio Pérez lieten zich niet door de berichtgeving van de wijs brengen en reden tijdens de eerste vrije trainingen in Oostenrijk respectabele rondetijden en verschenen op een enkele keer na continu in de top tien.

"Het was enorm opwindend om weer te kunnen rijden en het was een prima dag voor het team", steekt Lance Stroll van wal. "We konden in Barcelona tijdens de wintertests al een beetje proeven van de nieuwe auto, maar het is goed om te zien dat er ook nu in Oostenrijk goed bij staan. We lijken competitief te zijn en na de lange pauze is het geweldig om weer terug te zijn. Het was zeker een van onze betere vrijdagen ooit."

Ook Sergio Pérez was zeer te spreken over zijn ervaringen tijdens de vrije trainingen. "Het was een interessante dag. Het zit allemaal erg dicht bij elkaar, en juist helemaal op dit korte circuit. De auto voelt goed aan en ik ben er helemaal blij mee. We hebben nog veel werk te doen, maar het ziet er goed uit. De marges zijn buitengewoon klein, dus het is enorm belangrijk om een goede en strakke ronde te rijden tijdens de kwalificatie", aldus Pérez.

Of Racing Point met hun roze W10 wegkomt, is nog even afwachten. Red Bull was gisteren al op oorlogspad toen ze DAS van Mercedes bij de race-stewards aan de kaak stelden. Ze kregen geen gelijk van de FIA: DAS is legaal. Of Red Bull een protest indient met betrekking tot de roze W10 is nog even afwachten.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.