VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Racepromotor hoopt op een Russische Grand Prix met publiek

Racepromotor hoopt op een Russische Grand Prix met publiek
© Mercedes F1

Er is nog geen enkel zicht op hoe de nieuwe F1-kalender er uit gaat zien. Alleen de eerste twee landen zijn volgens de eerste planning bekend: Oostenrijk en Groot-Brittannië. Beide evenementen worden zonder publiek gereden, maar in Rusland hoopt men op een Grand Prix met publiek.

Alexey Titov, directeur van de Sochi racepromotor Rosgonki, zegt dat de Grand Prix van Rusland doorgaat, zoals hij op de oorspronkelijke kalender staat, op zondag 27 september. De Rus denkt zelfs dat er op Sochi Autodrom met publiek gereden kan worden. "Ik denk dat onze race misschien de eerste race wordt die met publiek verreden wordt", aldus Titov.

"Maar we moeten ons wel realiseren dat de situatie rond de pandemie behoorlijk lastig is en het is moeilijk te voorspellen hoe de situatie eind september zal zijn", vervolgt de Rus. "Onze datum is nog steeds ongewijzigd. En alle versies van de nieuwe F1-kalender - die momenteel op internet rondgaan - zijn pure speculatie. Na de races in Oostenrijk, die voor 5 en 12 juli gepland staat, is er nog niets bekend."

'Singapore onhaalbaar zonder publiek'

Een andere racepromotor met een datum in september is, die in Singapore, heeft al laten weten dat het "niet haalbaar is om een race achter gesloten deuren te houden". Tegenover The Straits Times verklaart een woordvoerder: "Aan de (herziene) kalender wordt momenteel de laatste hand gelegd en in Singapore voert men nog gesprekken - met de Formule 1, overheid en de aandeelhouders - over hoe de Grand Prix vorm kan worden gegeven."

Intussen is er ook nog steeds niets bekend over een mogelijk vervolg, na Oostenrijk, op het circuit van Silverstone. Nog altijd wacht de sport de reactie van de Britse overheid, om op de lijst met uitzonderingen te mogen komen. Voor reizigers die naar Groot-Brittannië komen geldt een zelf-quarantaine van twee en de Formule 1 hoopt daar onderuit te kunnen komen.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Vind jij dat F2-coureur Mick Schumacher klaar is voor de Formule 1?
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.