VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Raceorganisatie Sochi niet bereid om grindbakken te plaatsen

Raceorganisatie Sochi niet bereid om grindbakken te plaatsen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Liberty Media heeft een negatief antwoord gekregen van de raceorganisatie in Sochi, op de vraag of er na sommige bochten grindbakken geplaatst konden worden. "Dat is onacceptabel voor ons", aldus Sergey Vorobyov.

Voor de twee keer in korte tijd zijn Liberty Media en de raceorganisatie in Sochi het niet met elkaar eens geworden. Kortgeleden werd er door de eigenaren van de Formule 1 een verzoek ingediend om de Grand Prix van Rusland te verplaatsen naar de plek op de kalender waar momenteel China prijkt. Dit verzoek kwam nadat de toestand in China rondom het coronavirus verslechterde. Maar de organisatie van de Grand Prix van Rusland zag daar niets in.

Maar daar bleef het niet bij. Liberty's vraag of er na sommige bochten grindbakken geplaatst konden worden werd ook met 'nee' beantwoord. "De organisatoren van de Formule 1 willen meer entertainment tijdens de races, dus wordt ons gevraagd om de uitloopgebieden in sommige bochten te vervangen door grindbakken", aldus Sergey Vorobyov tegenover de Russische editie van Forbes. "Maar dat is onacceptabel voor ons."

"De Formule 1 hebben we gedurende één weekend per jaar. En het circuit is het hele jaar open voor andere evenementen, waaronder andere raceklassen en privé-evenementen. Wanneer een amateur zijn auto in de grindbakken rijdt, kan de schade aan de auto's en de lak groot zijn."

Naast Sochi heeft Liberty Media dezelfde vraag neergelegd bij het Franse Paul Ricard en Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Of die circuits wel bereid zijn om de aanpassingen door te voeren is nog niet duidelijk.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Vind jij dat F2-coureur Mick Schumacher klaar is voor de Formule 1?
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.