Puntloos Alfa Romeo Racing kansloos in Abu Dhabi

Met een dertiende plaats voor Kimi Räikkönen en een zestiende plaats voor Antonio Giovinazzi bij de Grand Prix van Abu Dhabi gaat Alfa Romeo Racing de winterstop in. Daarmee sluit het team af met in totaal 57 WK-punten en een achtste plaats in het Formule 1 kampioenschap.

Puntloos Alfa Romeo Racing kansloos in Abu Dhabi
© Alfa Romeo Racing

Giovinazzi, die zaterdag na afloop van de kwalificatie al zei dat het een uitdaging zou gaan worden, probeerde de koe bij de horens te vatten. Na een redelijk goede start, kon hij inderdaad een aantal plekken winnen om weer in gevecht te gaan in het middenveld. Maar naar mate de race vorderde, zakte de Italiaan weer af richting achteren. In rondje 24 kreeg hij het aan de stok met niemand minder dan Williams Racing coureur Robert Kubica waar ze elkaar raakten in bocht 11. Uiteindelijk werd het door race control afgedaan als een race incident waar geen actie op werd ondernomen.

Ook Kimi was teleurgesteld gisteren na zijn kwalificatie. En heeft zichzelf overwonnen aangezien hij zei dat inhalen op Yas Marina niet makkelijk is, zeker niet vanuit de achterhoede. Maar hij liet zien daar prima mee om te kunnen gaan. Na een prima start en zelfs even rond de top 10 te hebben gereden, moest ook hij wat toegeven na veel strijd met onder andere Toro Rosso coureur Kvyat. Na 55 ronden eindigde de strijd voor hem op een dertiende plaats.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.