VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Alain Prost: "Toro Rosso heeft gewoon motoren in Abu Dhabi"

Alain Prost: "Toro Rosso heeft gewoon motoren in Abu Dhabi"
Foto: Alain Prost (Renault) - Bron: Red Bull Racing

De ruzie tussen motorleverancier Renault en Toro Rosso bereikte in het weekend van de Braziliaanse Grand Prix een hoogte punt. Renault-baas Cyril Abiteboul liet weten dat Renault zich beraadde om de samenwerking met Toro Rosso per direct op te zeggen.

Renault-ambassadeur heeft inmiddels de gemoederen bedaard en laat weten dat Toro Rosso ook in Abu Dhabi over motoren zal beschikken. Toro Rosso-teambaas liet eeder dit weekend weten dat hij Renault ervan verdacht dat ze in hun eigen voordeel minder goede componenten aan Toro Rosso leverde. Dit om de positie die Toro Rosso heeft in het kampioenschap voor constructeurs te ondermijnen.

"Natuurlijk is mij ter ore gekomen wat Franz [Tost, red.] heeft gezegd", aldus Prost. "Wij [Renault] doen al heel lang mee in de Formule 1 en wij leveren altijd wat we beloven, en dat kan niet van alle motorleveranciers gezegd worden."

Na het dreigement van Cyril Abiteboul, dat Toro Rosso geen onderdelen meer zou krijgen, reageert Alain Prost kalm en vastberaden. "Wij zullen nooit vals spelen om een plek te winnen in het kampioenschap. Ook in Abu Dhabi zal Toro Rosso gewoon over motoren beschikken, dat staat als een paal boven water", aldus de viervoudig wereldkampioen.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.