Alain Prost: "Toro Rosso heeft gewoon motoren in Abu Dhabi"

De ruzie tussen motorleverancier Renault en Toro Rosso bereikte in het weekend van de Braziliaanse Grand Prix een hoogte punt. Renault-baas Cyril Abiteboul liet weten dat Renault zich beraadde om de samenwerking met Toro Rosso per direct op te zeggen.

Alain Prost: "Toro Rosso heeft gewoon motoren in Abu Dhabi"
Foto: Alain Prost (Renault) - Bron: Red Bull Racing

Renault-ambassadeur heeft inmiddels de gemoederen bedaard en laat weten dat Toro Rosso ook in Abu Dhabi over motoren zal beschikken. Toro Rosso-teambaas liet eeder dit weekend weten dat hij Renault ervan verdacht dat ze in hun eigen voordeel minder goede componenten aan Toro Rosso leverde. Dit om de positie die Toro Rosso heeft in het kampioenschap voor constructeurs te ondermijnen.

"Natuurlijk is mij ter ore gekomen wat Franz [Tost, red.] heeft gezegd", aldus Prost. "Wij [Renault] doen al heel lang mee in de Formule 1 en wij leveren altijd wat we beloven, en dat kan niet van alle motorleveranciers gezegd worden."

Na het dreigement van Cyril Abiteboul, dat Toro Rosso geen onderdelen meer zou krijgen, reageert Alain Prost kalm en vastberaden. "Wij zullen nooit vals spelen om een plek te winnen in het kampioenschap. Ook in Abu Dhabi zal Toro Rosso gewoon over motoren beschikken, dat staat als een paal boven water", aldus de viervoudig wereldkampioen.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET