Alain Prost over techniek in de Formule 1: "We zijn doorgeslagen"

Renault is goed op weg om "een van de beste motoren" op de Formule 1-grid te ontwikkelen. Dat is de mening van adviseur van de Franse formatie Alain Prost, ondanks dat Renault geen betrouwbare start van het GP-seizoen 2019 meemaakt.

Alain Prost over techniek in de Formule 1: "We zijn doorgeslagen"
©Renault F1

Renault en het klanten team McLaren hebben al meer motoronderdelen vervangen dan welk team dan ook, maar toch is Alain Prost positief gestemd. "We weten dat we er nu dicht bij zijn", laat de Fransman optekenen door het Spaanse Marca. "Problemen met de betrouwbaarheid zijn soms niet te voorkomen, dat maakt onderdeel uit van de weg die we nu bewandelen en we moeten dat accepteren. Maar Renault zal uiteindelijk weer een van de beste motoren in de Formule 1 hebben."

"Niemand praat hier nu over, maar wij hebben de data en we gaan het stap voor stap doen", zegt Prost, die er nooit een geheim van heeft gemaakt geen fan te zijn van de huidige technische gang van zaken in de Formule 1. "Technisch gezien is het allemaal ontzettend indrukwekkend", zegt Prost tegen Formule 1 magazine. "Maar persoonlijk denk ik dat we zijn doorgeslagen."

"Alles is al van te voren uitgestippeld en berekend, qua set-up en strategie. Als gevolg daarvan zijn verrassingen in de uitslagen zeldzaam geworden", voegt Prost toe.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister