Prost over Hülkenberg: "We kunnen geen negativiteit gebruiken"

Nico Hülkenberg is door Renault gepasseerd voor een F1-stoeltje in 2020. In plaats van de Duitse routinier koos de Franse formatie voor Esteban Ocon. Volgens Italiaanse media was de negatieve houding van Hülkenberg een van de factoren waardoor Renault voor Ocon koos.

Prost over Hülkenberg: "We kunnen geen negativiteit gebruiken"
© Renault F1

Alain Prost heeft onthuld dat negatieve houding van Nico Hülkenberg er toe aan bijgedragen heeft dat hij aan het eind van 2019 geen stoeltje meer heeft bij het Franse Formule 1-team van Renault.

Volgens de viervoudig wereldkampioen wil Renault Sport geen pessimistische coureurs in het team hebben. En ook daarom heeft Renault er voor gekozen om Esteban Ocon op te nemen in het Franse team. De Fransman zal, na een jaar droog te hebben gestaan, met ingang eind 2019 naast Daniel Ricciardo opereren.

"We willen geen pessimistische coureurs, daarom hebben we gekozen voor Ocon. Hij is erg gemotiveerd, nadat hij een jaar niet heeft gereden", aldus Prost tegenover Sky Italia, die overigens wel erkend dat de Duitser op bepaalde punten gelijk heeft. "Maar we moeten echter vooruit kijken en een negatieve coureur helpt ons daar niet bij."

Prost die blij is met het goede resultaat op Monza laat bovendien weten dat 2020 een waar jaar wordt voor de Franse stal. "Volgend jaar kan erg zwaar voor ons worden", vervolgt Prost. "Vanwege ze wijzigingen in de reglementen in 2021 heeft het voor ons geen zin om ons te gaan voorbereiden op 2020. We hopen in 2021 weer op het hoogste niveau mee te doen. Onze motor presteert uitstekend, maar ons chassis laat te wensen over. We zullen dus alles op alles moeten zetten om er in 2021 weer te zijn", sluit Prost af.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.