VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Prost over Hülkenberg: "We kunnen geen negativiteit gebruiken"

Prost over Hülkenberg: "We kunnen geen negativiteit gebruiken"
© Renault F1

Nico Hülkenberg is door Renault gepasseerd voor een F1-stoeltje in 2020. In plaats van de Duitse routinier koos de Franse formatie voor Esteban Ocon. Volgens Italiaanse media was de negatieve houding van Hülkenberg een van de factoren waardoor Renault voor Ocon koos.

Alain Prost heeft onthuld dat negatieve houding van Nico Hülkenberg er toe aan bijgedragen heeft dat hij aan het eind van 2019 geen stoeltje meer heeft bij het Franse Formule 1-team van Renault.

Volgens de viervoudig wereldkampioen wil Renault Sport geen pessimistische coureurs in het team hebben. En ook daarom heeft Renault er voor gekozen om Esteban Ocon op te nemen in het Franse team. De Fransman zal, na een jaar droog te hebben gestaan, met ingang eind 2019 naast Daniel Ricciardo opereren.

"We willen geen pessimistische coureurs, daarom hebben we gekozen voor Ocon. Hij is erg gemotiveerd, nadat hij een jaar niet heeft gereden", aldus Prost tegenover Sky Italia, die overigens wel erkend dat de Duitser op bepaalde punten gelijk heeft. "Maar we moeten echter vooruit kijken en een negatieve coureur helpt ons daar niet bij."

Prost die blij is met het goede resultaat op Monza laat bovendien weten dat 2020 een waar jaar wordt voor de Franse stal. "Volgend jaar kan erg zwaar voor ons worden", vervolgt Prost. "Vanwege ze wijzigingen in de reglementen in 2021 heeft het voor ons geen zin om ons te gaan voorbereiden op 2020. We hopen in 2021 weer op het hoogste niveau mee te doen. Onze motor presteert uitstekend, maar ons chassis laat te wensen over. We zullen dus alles op alles moeten zetten om er in 2021 weer te zijn", sluit Prost af.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.