Prost: "Verstappen een van Hamilton's grootste bedreigingen"

Prost: "Verstappen een van Hamilton's grootste bedreigingen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgens Alain Prost krijgt Lewis Hamilton zijn zevende wereldtitel niet in de schoot geworpen. Hij benoemt Max Verstappen en Charles Leclerc als "het grootste gevaar" voor de zesvoudig wereldkampioen Formule 1.

In gesprek met Le Parisien laat Alain Prost weten dat Hamilton de meest complete coureur is. "De meest complete coureur is op dit moment Hamilton, omdat hij de meeste ervaring heeft en een erg sterk team achter zich heeft staan", aldus de Renault-adviseur. "Maar van Max Verstappen en Charles Leclerc verwacht ik ook veel. Zij vormen het grootste gevaar voor Lewis."

Naar verwachting gaat Max Verstappen de grootste bedreiging vormen voor de Britse Mercedes-coureur, maar dat moet Prost eerst nog zien. "Verstappen moet af en toe wat rustiger aan doen", gaat Prost verder. "Op sommige momenten mist hij de kalmte, maar als hij een snelle auto heeft, wordt het heel moeilijk om hem te verslaan."

Max Verstappen stoomt zichzelf momenteel klaar voor het nieuwe seizoen. En veel zal afhangen van wat voor auto hij aangeboden krijgt van Red Bull-Honda. Woensdag wordt de Red Bull RB16 aan de pers getoond en krijgt de nieuwe F1-bolide van Verstappen en Albon een shakedown op het circuit van Silverstone.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.